Izvor: JUGpress.com, 14.Jun.2021, 17:17

Nišlija Andrija Stanković predstavljajo Srbiju na Evropskom seniorskom prvenstvu

NIŠ

Evropsko prvenstvo za seniore koncipirano je tako da jedan takmičar predstavlja zemlju u nekoj od kategorija. Ta čast je sada pripala Andriji Stankoviću iz niškog Karate kluba „Elid“ koji je državni prvak u kategoriji seniora kate pojedinačno. Selektor srpske reprezentacije je Andriji ukazao poverenje izabravši ga da u Poreču u Hrvatskoj gde je održano Evropsko prvenstvo za seniore predstavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Srbiju. Za Andriju je to bio izazov, još jedna mogučnost da pokaže šta i koliko može i to u konkurenciji 35 takmičara iz isto toliko zemalja. Iz Hrvatske se nije vratio sa medaljom, ali podatak da je posle nekoliko decenija čekanja on prvi Nišlija koji je imao tu čast da se pod srpskom zastavom bori sa protivnicima za njega je značajnije od medalje.

 „Godinama se  takmičim i uspeo sam da ostvarim svoj dečački san a to je meni dovoljno. Na nacionalnom prvesntvu sam prošle godine bio drugi, treći, tako da nisam uspeo  da se domognem prvog mesta. To titule prvaka Srbije u katama stigao sam ove godine. Prvo mesto na državnom prvenstvu vam omogućava da baš vi budete taj jedan koji će  da predstavlja Srbiju na zvaničnom Evropskom ili Svetskom prvenstvu. To je velika čast i privilegija. Trudio sam se maksimalno da u datom trenutku pružim ono najbolje u karateu, ali to nije bilo dovoljno jer su moji protivnici bili koji se profesionalno bave ovim sportom“, kaže Andrija.

              Pasija ili ljubav prema karateu je ono što Andriju još vuče ka takmičenjima i neodustajanju od treninga mada vremena ima sve manje. Trenira pre ili posle posla, a svaki slobodan trenutak provodi u sali za treninge.

              „Jednostavno to volim, to me ispunjava  i sve dokle god budem osećao leptiriće u stomaku kada treba da izađen na takmičenje i ako znam da i kada osvijim medalju neći imati nikakvog  benefita od toga, nastaviću  da se takmičim. Kao malom mi je bio dečiji san da postanem prvak Srbije u zvaničnoj Federaciji karate Srbije i to sam  ostvario 28.marta ove godine. Ne mogu da opišem naboj emocija koji je tinjao u meni skoro 20 godina“, kaže Andrija.

             Evropsko prvenstvo seniora za ovog mladića je sada za njim, a pred njim je Balkansko prvenstvo koje se održava septembra najverovatnije u Srbiji  u Kragujevcu.

             „Na Balkanskom prvenstvu učesvuju po šest takmičara u državnom timu i nadam se da ću se naći među njima, a ako se to dogodi nadam se i nekoj od medalja.Prošle  godina sam bio vicešampion Balkana.To je ogroman rezultat za mene, moj klub, grad Niš i zemlju. I titula zvaničnog prvaka Srbije je za mene od velikog značaja , ali i za grad jer Niš mora da zna da ima zvaničnog prvaka Srbije jer je u Beogradu teško da se probijete u bilo kom sportu“, zaključuje Andrija.

            Skroman kako već zna da bude Andrija je zadovoljan ostvarenjem dečačkog sna, da bude prvak Srbije. Kaže, kada bi morao da bira između olimpijske medalje koja sa sobom donosi i neko životno rešenje i da bude prvak državnog prvensta izabrao bi ovo drugo. I sigiran je da bi bilo tako.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.