Naše košarkašice bez evropskog finala, ali Srbija je ponosna na njih!

Izvor: Sportske.net, 06.Jul.2019, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naše košarkašice bez evropskog finala, ali Srbija je ponosna na njih!

Odličan otpor naše košarkašice pružile su izvanrednoj ekipi Španije, ali nije bilo dovoljno za pobedu.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u drugom polufinalu poražena u beogradskoj ''Štark Areni'' od selekcije Španije, branioca titule, rezultatom 71:66.

Za titulu prvaka Evrope, Španija će se sutra sastati sa Francuskom koja je ranije večeras savladala Veliku >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Britaniju sa 63:56.

Srbija će se od 18 časova u nedelju boriti sa Britankama za bronzu.

Tokom prvog poluvremena, Španija je konstantno bila u vođstvu, predvođena raspoloženom Anom Kruz, ali njihova predenost nije prelazila desetak poena razlike.

Izabranice Marine Maljković su im konstantno ''duvale za vratom'' i na poluvreme je Španija odnela sedam poena viška (37:30).

Prednost između šest i devet poena razlike reprezentativke Španije su održavale i tokom treće četvrtine, ali na početku poslednjeg kvartala Srpkinje su zaigrale izvanredno.

Od vođstva Španije rezultatom 60:52, naš tim pravi seriju 12:2 i posle trojke Dajane Butulije i prethodno fenomenalne odbrane Jelene Bruks, Srbija je povela sa 64:62!

Tada je počela prava drama. Srbija je ponovo povela poenima Sonje Petrović (66:64), ali kada je atmosfera u dvorani bila na vrhuncu, reprezentativke Španije pokazuju da su najbolje kada je najteže.

U poslednja dva minuta Španija pravi seriju 6:0, povela je sa 70:66 na pola minuta pre kraja. Posle tajm-auta Marine Maljković, Sonja Petrović ne pogađa, baš kao ni Jelena Bruks posle uhvaćene lopte i tada je bilo jasno da će Španija u finale.

Bez obzira na ovaj poraz, možemo biti ponosni na naše košarkašice, koje su dale sve od sebe protiv velikog favorita i zaista je malo nedostajalo da naprave iznenađenje.

Na kraju, Jelena Bruks je sa 17 poena bila najefikasnija u našem timu, pratile su je Dragana Stanković i Dajana Butulija sa po 12.

U pobedničkoj ekipi Astu Ndur 17 poena, a Ana Kruz se zaustavila na 14.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Beogradska Arena

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Boli, ali sutra je novi dan! Srbija ide po bronzu!

Izvor: MozzartSport.com, 06.Jul.2019

I pored teških emocija i - nema se šta kriti tuge i suza -  zbog poraza u polufinalu Evropskog prvenstva, naše košarkašice su čini se već počele da zaboravljaju ovu, tešku noć u "Štark areni" u kojoj su bile na dohvat velikog finala i duela pred domaćim navijačima sa Francuskom za zlato....

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.