Izvor: MozzartSport.com, 22.Okt.2020, 11:42

Napoli traži odlaganje utakmica reprezentacija

Naredni termin je u novembru

Taman smo dogurali do finala baraža za Evropsko prvenstvo, koji je trebalo, po originalnom planu, da se odigra još u martu. A, sada bi neki da ga ponovo odlože.

Termin baraža je tri puta pomeran dok nije dobio aktuelni oblik: polufinala su odigrana u oktobru, dok su finala zakazana za novembar. A, ako UEFA bude uvažila apel predsednika Napolija Aurelija de Laurentisa, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tražiće se novi datum!

Prvi čovek italijanskog kluba će tražiti od UEFA da se otkažu sve utakmice reprezentacija zakazane za novembar, a tu su i mečevi novog izdanja Lige nacija, zbog straha od korone. Napoli je ostao bez dvojice igrača zbog zaraze, Pjotra Zjelinskog i Eljifa Elmasa, pa na San Paolu ne žele da se, zbog reprezentacija, taj broj poveća.

Kako piše lokalni list Il Matino, De Laurentis u toj ideji ima podršku još nekoliko predsednika italijanskih klubova i njihov apel bi trebalo da stigne na razmatranje u UEFA narednih dana. Međutim, nisu velike šanse da se to zaista desi, jer u Evropskoj kući fudbala su jedva uspeli da srede kalendar za ovu takmičarsku godinu, te je pitanje kada bi se novi prostor za utakmice otvorio. A, već u martu bi trebalo da krenu i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo...

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Napoli traži odlaganje utakmica reprezentacija

Izvor: B92, 22.Okt.2020

Prvi čovek Napolija Aurelio de Laurentis je zatražio od Evropske kuće fudbala da odloži novembarske utakmice reprezentacija...Naravno, razlog je pandemija koronavirusa koja je nedavno zahvatila i tabor Napolitanaca...Tokom reprezentativne akcije u oktobru su se zarazili Pjotr Zjelinski i Eljif Elmas...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.