Na kraju teškog sportskog dana, raspoloženje su nam popravili naši fudbaleri! (video)

Izvor: Sportske.net, 10.Sep.2019, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na kraju teškog sportskog dana, raspoloženje su nam popravili naši fudbaleri! (video)

Naš nacionalni tim večeras pokazao pravu reakciju posle bolnog poraza od Portugala pre tri dana.

U meču petog kola kvalifikacione Grupe B, u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo, reprezentacija Srbije je večeras kao gost savladala selekciju Luksemburga rezultatom 3:1.

Selektor Tumbaković je u odnosu na meč sa Portugalcima napravio nekoliko izmena u startnoj postavi i ovoga puta je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << do donelo željeni rezultat, mada su Luksemburžani mogli da nam naprave i mnogo veće probleme.

Naš tim je imao inicijativu, u prvih dvadeset minuta je imao par prilika preko Mitrovića, ali onda sledi period bolje igre domaćih, koji su u 27. minutu mogli do vođstva preko Rodrigeza. On je posle centaršuta sa desne strane šutirao pod prečku, ali je Dmitrović odlično reagovao.

Devet minuta kasnije - gol, ali na drugoj strani.

Aleksandar Kolarov je sa leve strane odlično centrirao za Aleksandra Mitrovića, koji je umakao pažnji defanzivaca Luksemburga i bez problema udarcem glavom smestio loptu u mrežu - 0:1.

Tim rezultatom se otišlo na poluvreme, tokom kojeg je selektor Tumbaković umesto Kataija poslao na teren Nemanju Radonjića, što se pokazalo kao pravi potez.

Već u 55. minutu Radonjić je duplirao prednost našeg tima. Sve se brzo odigralo, golman Dmitrović je uputio dugu loptu pred protivnički kazneni prostor, gde je Milinković-Savić glavom spustio za Radonjića, a ovaj sa ''kapice'' šesnaesterca snažnim šutem pogodio donji levi ugao gola Luksemburga - 0:2.

Ipak, nisu se predavali domaći, koji su postajali sve opasniji i u 66. minutu su smanjili na 1:2 pogotkom Turpela.

Tek tada su domaći videli svoju pravu šansu,  a u 72. minutu sjajna šansa za domaće da izjednače. Til je iskosa sa leve strane oštro šutirao po zemlji, a Dmitrović je uspeo da sa gol linije izbije tu loptu.

Činilo se tadada su domaći bliži izjednačenju, ali u 78. minutu Mitrović je rešio sve dileme. Brza akcija našeg tima polevoj strani, potom lopta odlazi u sredinu za Milinković-Savića, koji majstorski asistira Mitroviću, a najboljem srpskom strelcu je ostalo da rutinski završi ovaj napad - 1:3, druga pobeda Srbije u aktuelnim kvaifikacijama.

Loša vest za naš tim je nova pobeda Portugala, pa nam i dalje ostaju samo teoretske šanse za osvajanje drugog mesta u ovoj grupi.

- Luxembourg  -  Serbia Резултати Уживо

-

-   

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

     

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.