Modrić u šoku, poziva na razgovor; Dalić ne želi dramu

Izvor: Mondo, 25.Mar.2019, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Modrić u šoku, poziva na razgovor; Dalić ne želi dramu

"Ako ovako nastavimo imaćemo velikih problema da se plasiramo na Evropsko prvenstvo", upozorava kapiten hrvatske selekcije, dok selektor pokušava da "spusti loptu".

Foto: Guliver/Getty images/Laszlo Szirtesi

Bleda partija protiv Azerbejdžana na "Maksimiru" nije kažnjena - Hrvatska je uspela da preokrene i golom u finišu pobedi 2:1 - ali zato u Budimpešti, viceprvaci Evrope nisu uspeli da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << izvuku.

Mađarska je slavila 2:1, takođe preokretom i upalila alarm u redovima "kockastih" pred dalji tok kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Kapiten Luka Modrić pozvao je saigrače na buđenje.

"Nismo odigrali utakmicu u skladu s našim renomeom. Mađari su bili puno agresivniji i puno čvršći u svakom duelu i, naravno, to im se na kraju vratilo. Došli su do vrlo važne pobede, koja nas stavlja u neugodan položaj jer nismo to očekivali", priznao je vezista Real Madrida.

"Ništa, moramo se skupiti i definitivno se probuditi... Prvo upozorenje je bilo protiv Azerbejdžana, tu smo se uspeli nekako provući, a ovo danas je bio novi šok za nas. Ako ovako nastavimo, imaćemo velikih problema da se plasiramo na EURO. Zato se moramo svi skupa probuditi, biti puno bolji i zaboraviti ono što je bilo. Fudbal je takav. Nemaš puno vremena za uživanje, za slavlja. Svi su motivisani protiv nas. Napravili smo nešto ogromno, veliko, ali to moramo ostaviti negde po strani i fokusirati se na ono što nas čeka u ovoj grupi", dodao je Modrić.

Za razliku od zvanično najboljeg fudbalera 2018. godine, selektor Zlatko Dalić ne zvuči zabrinuto.

"Prvo bih čestitao domaćinima na borbenosti, agresivnosti, dobroj utakmici i tri boda. Mi smo nakon prvog gola pali, nismo ih dokrajčili nego smo im dopustili da se vrate u utakmicu. Imali smo inicijativu u drugom poluvremenu, ali jalovu. Nismo imali pravu ideju, uvek je lopta zapinjala u nekim trenucima", izjavio je Dalić i dodao:

"To je tako, nećemo sad praviti dramu od ovoga, znali smo da će nam biti teško u ovim kvalifikacijama, ali idemo dalje."

I selektor smatra da će Hrvatska imati dodatno otežan posao jer je vicešampion sveta i rivali će biti posebno motivisani da se dokažu protiv nje.

"Moramo naučiti da će svi protiv nas ići 200 na sat i moramo biti agresivniji. Nema kukanja i tragedije, glava gore i idemo dalje", zaključio je.

Modrić je dodao da igrači nisu razgovarali međusobno posle poraza o problemima, jer su "glave još vruće".

"Nismo sad razgovarali, još smo 'vrućih glava' i bolje je to ostaviti za neki drugi dan, ali sigurno da ćemo razgovarati. Definitivno se moramo podignuti i poboljšati našu igru, svi, jer imaćemo velikih problema nastavimo li ovako. Ne plasiramo li se na EURO biće to ravno katastrofi", iskren je Modrić.

Da nije od onih koji samo "kukaju" pokazao je i ponudivši rešenje za ubuduće.

"Moramo biti strpljivi, brže igrati, brže se kretati. Nismo imali desni bok. To je problem. Moramo se trgnuti, ne treba ovo shvatiti tragično, ali je ovo veliki udarac za nas. Moramo se svi skupa boriti do kraja. U svojim glavama i mislima moramo znati da mora bolje od ovog", konstatovao je kapiten "kockastih".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.