Mladi košarkaši Srbije ubedljivi protiv Švedske

Izvor: RTS, 16.Jul.2018, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi košarkaši Srbije ubedljivi protiv Švedske

Mlada reprezentacija Srbije, igrači rođeni 1998. godine i mlađi (U20), sa maksimalnim učinkom završila je grupnu fazu na Evropskom prvenstvu koje se održava u Hemnicu (Nemačka). Srbija je u poslednjem kolu savladala Švedsku sa 88:67 (22:26, 21:16, 27:10, 18:15). Protivnik reprezentacije Srbije u meču osmine finala, koje je na programu u sredu, biće selekcija Rumunije, koja je zauzela četvrto mesto u grupi C. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Izabranici selektora Vlade Jovanovića su, posle Islanda i Italije, savladali i selekciju Švedske, što im donelo prvo mesto grupi D i nešto lakšeg rivala u osmini finala. Naš mladi tim nije blistao u prvom poluvremnu duela sa Šveđanima, ali je u nastavku pojačao ritam, bio precizniji i zaigrao energičnije, što je bilo sasvim dovoljno za ubedljiv trijumf.

Selekcija Švedske bolje je počela utakmicu i, preko raspoloženog Markusa Klarensa, povela u četvrtom minutu sa 14:7. Srpski reprezentativci su se ubrzo konsolidovali, da bi odlični Novak Musić preokrenuo rezultat u osmom minutu na 19:18. Finiš prve četvrtine ipak je pripao rivalu, koji je uspeo ponovo da stvori osetniju prednost – 26:20.
Nastavak duela takođe je protekao u izjednačenoj igri. Naš mladi tim brzo je stigao prednost rivala, ali je na poluvreme otišao samo sa minimalnom prednošću – 43:42.
Srbija je dosta agresivnije i energičnije krenula u drugom poluvremenu. Odgovornost su preuzeli Aleksandar Aranitović i Boriša Simanić. Napravljena je serija od 18:7 za prednost od 61:49 u 25. minutu.
Najboljeg igrača Šveđana, Klarsena, naš tim je zaustavio u trećoj četvrtini, koja je završena rezultatom 70:52, čime je utakmica definitivno bila odlučena.
Na startu poslednje deonice došlo je do opuštanja, selektor Jovanović morao je da reaguje tajm-autom, jer je rival smanjio na 72:60. Na pravi način reagovali su srpski reprezentativci, još jednom pojačali ritam i rutinski priveli utakmicu kraju – 88:67.
Srbija U20: Marjanović 9, Vulikić 3, Aranitović 15, Musić 16, Beslać, Tadić, Radanov 6, Stepanović, Simanić 16, Glišić 12, Đorđević 7, Momirov 4.
Švedska U20: Štumer, Štark, Diba 16, Klarens 27, Čerapovič 6, Peterson 8, Johanson 2, Larson 4, Edavrdson 2, Apelgrin, Arvidson, Huk 2.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

EP U20: Siloviti Hrvati pregazili Furiju

Izvor: N1 televizija, 16.Jul.2018

Mlada košarkaška reprezentacija Hrvatske ostvarila je i treću pobedu na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godine, pošto je ubedljivo savladala Španiju 85:70 i na taj način obezbedila prvo mesto u Grupi B...U prvom poluvremenu vodila se ravnopravna borba, u kojoj je razlika retko prelazila dva...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.