Mitrović i Rajković: Baraž je šansa za Evropsko prvenstvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2019, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrović i Rajković: Baraž je šansa za Evropsko prvenstvo

Golman Predrag Rajković i odbrambeni fudbaler Stefan Mitrović poručili su se da je gostovanje reprezentacije Srbije Litvaniji u nastavku kvalifikacija za EURO dobra priprema za martovski baraž u Ligi nacija.

Pred put za Vilnjus, srpski reprezentativci složili su se da moraju da budu realni da su šanse za plasman na Evropsko prvenstvo nerealne, iako postoji matematička šansa.

"Matematički >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smo u igri, ali treba biti realan i pripremiti se za baraž. Protiv Portugalije je propuštena prilika i baraž je velika šansa. Zato moramo da se usredsredimo na baraž", rekao je Mitrović novinarima na aerodromu "Nikola Tesla".

Mitrović ističe da ekipa u Litvaniju odlazi u odličnom raspoloženju posle pobede nad Paragvajem (1:0) u prijateljskoj utakmici u Kruševcu.

"Ozbiljno shvatamo Litvaniju, važan je kontinuitet pobeda u reprezentaciji. Očekujem tešku utakmicu, drugačiji su uslovi zbog veštačke trave. Ipak, našim kvalitetom možemo da ostvarimo pobedu", rekao je štoper Strazbura, dodajući da se tim na dobar način prilagođava na zahteve novog selektora Ljubiše Tumbakovića.

Čuvar mreže Makabija iz Tel Aviva Predrag Rajković očekuje da sutra bude između stativa od starta meča.

"Očekuje nas dobra utakmica s poznatim protivnikom, igrali smo u Ligi nacija. Idemo na pobedu i dobro se pripremimo za baraž. Razmišljamo o baražu, iako imamo matematičke šanse kroz kvalifikacije, ali je realni da pravimo plan i taktiku za mart", naveo je Rajković.

On smatra da "Orlovi" zaslužuju mesto na EP posle dve decenije.

"Imamo kvalitet za EURO, zaslužujemo posle mnogo godina. Spremamo se i verujemo u uspeh", zaključio je Rajković.

Aleksandar Mitrović: Najbitnije da tim pobedi, a golovi su bonus

Reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović, pred meč protiv Litvanije, rekao je da bi voleo da nastavi golgetersku seriju u dresu reprezentacije, ali da je najvažnije da tim pobedi.

"Bilo bi lepo da nastavim golgeterski niz, ali najbitnije je da ekipa igra dobro i ostvari pobedu. Ako dođe još koji gol, bilo bi super. Golovi su samo bonus", rekao je Mitrović na konferenciji za medije u Vilnjusu.

Napadač Fulama istakao je da je njegov posao da daje golove, bez obzira ko je protivnik.

"Imamo mnogo dobrih igrača, kako na mojoj poziciji, tako u celom timu. Ja svaku utakmicu igram kao da mi je prva ili poslednja", rekao je Mitrović.

On je istakao da se Litvanija i Srbija dobro poznaju, ali da očekuje drugačiji meč od onog u Beogradu.

"Biće drugačije, nijedna utakmica nije ista. Sve znamo jedni o drugima, tako da neće biti iznenađenja, ni sa naše ni sa litvanske strane. Znamo sve o njima, verujem i oni o nama. Znamo šta nas čeka i spremni smo", zaključio je Mitrović

Utakmica između Litvanije i Srbija igra se u sutra od 20.45 u Vilnjusu.


Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.