Mađarska mora sa Srbijom za polufinale, Španac doneo Hrvatima 1/4f!

Izvor: B92, 20.Jul.2018, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska mora sa Srbijom za polufinale, Španac doneo Hrvatima 1/4f!

Na Evropskom prvenstvu u Barseloni kompletirana je grupna faza takmičenja i poznati su svi parovi nokaut faze takmičenja.

U grupi A, Mađarska je remizirala sa Nemačkom 4:4 i igraće u osmini finala protiv Holandije, dok bi rival u borbi za polufinale, u slučaju trijumfa, mogla da bude selekcija Srbije.

Istovremeno, Italija je slavila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i u trećem susretu, deklasirala je Gruziju 14:3 i direktno se plasirala među četiri najbolje ekipe na šampionatu.

Naši momci su u jutarnjem delu programa takođe zabeležili treću pobedu, ovoga puta protiv Slovačke 13:5 i overili prvo mesto u grupi D, dok su Rusi bili bolji od Rumunije 12.7, čime su zauzeli drugu poziciju.

Hrvatska i Grčka u direktnom okršaju odlučivali su ko će direktno u četvrtinu finala iz grupe C, a 'Kockasti' su najviše zahvaljujući Havijeru Garsiji, koji je četiri puta pogađao mrežu rivala, sačuvali maksimalan učinak – 11:7.

U drugom meču iste grupe Holanđani su demolirali selekciju Turske sa 22:5 i obezbedili sebi prolaz.

Konačno, i grupa B donela nam je direktnu borbu za 'preskakanje' jednog stepenika, a viđena je prava drama u okršaju domaćina i Crne Gore.

Crnogorci su bolje počeli, imali su prednost i posle prve deonice, kao i na poluvremenu (5:3), ali su onda treći period izgubili sa 3:0 i dozvolili Špancima da naprave preokret.

Iako su u poslednjih osam minuta igre sada oni uspeli da naprave preokret, gol Alehandra Bustosa na ulasku u poslednji minut doneo je konačnih 7:7 i poslao 'Sokolove' težim putem do završnice takmičenja.

Španija dalje ide kao prva (1B), Crna Gora (2B) je druga, a Francuska treća.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.