Izvor: RTS, 21.Sep.2021, 11:23

Kovač: Znamo da smo mogli više, Petrić: Teško je

Muška seniorska reprezentacija Srbije doputovala je u Beograd iz Katovica, gde je u nedelju završeno Evropsko prvenstvo u odbojci. Dočekali su ih Dragutin Ćuk, tehnički direktor OSS, članovi porodica, prijatelji i predstavnici medija.
Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač izjavio je po dolasku u Beograd da ih sve zaokupljaju teške emocije.

"Kad završiš kao četvrti na ovako velikom takmičenju kao što je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evropsko prvenstvo sigurno da ostane gorak ukus u ustima. Znamo da smo mogli više i da imamo kvalitet da uradimo više", izjavio je selektor.
Srbija je, kao branilac titule, osvojila četvrto mesto, nakon što je u borbi za bronzanu medalju poražena od Poljske sa 3:0, a prethodno u polufinalu od Italije sa 3:1.
"Mnogo stvari se poklopilo koje nam nisu išle na ruku i rezultat je takav kakav je. Žao mi je momaka, dali smo sve od sebe. Razočarani smo, nismo zadovoljni time da budemo četvrti", zaključio je Kovač.
Kapiten Nemanja Petrić istakao je da ostaje žal za letom koje je ekipa provela spremajući se i dodao da je trenutni rezultat maksimum koji je tim mogao da napravi.
"Biti blizu medalje sigurno nije neuspeh. Tačno je da je najteže biti na četvrtom mestu, koje je najnezahvalnije mesto. Šta je tu je, nama je stvarno teško, jer smo drugačije zamišljali završnicu ovog Evropskog prvenstva. Verovali smo i želeli, nažalost, nismo uspeli. Bili smo na korak, ali naizgled daleko. To je bio maksimum ove ekipe u ovom trenutku. Ja sam sa jedne strane miran i zadovoljan, jer su svi igrači sa stručnim štabom dali svoj maksimum i to je najbolji rezultat što smo mogli da napravimo", rekao je Petrić.   

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.