Košarkaši pred Gruziju: Da navijači podrže reprezentaciju

Izvor: RTS, 23.Feb.2020, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši pred Gruziju: Da navijači podrže reprezentaciju

Košarkaši Srbije žele još jednu pobedu kojom bi bili korak bliže plasmanu na Evropsko prvenstvo naredne godine. U nedelju će u hali "Aleksandar Nikolić" dočekati Gruziju, jednu od četiri zemlje domaćina nastupajućeg šampionata.
Srbija je savladala Finsku u prvoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, dok će utakmica protiv Gruzije biti prva pred domaćim navijačima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Očekujemo tešku utakmicu, pogotovo što se tiče unutrašnje igre, kontrole i tog njihovog spoljneg šuta. Spremili smo se koliko smo mogli ova poslednja dva dana i nadam se da sa našom publikom i sa dobrom energijom ponovo sve dobro sa utakmice sa Finskom", rekao je Dejan Todorović.
Izostanak reprezentativaca koji igraju u NBA ligi i Evroligi otvorio je vrata nacionalnog tima mladim igračima koji će debitovati pred domaćom publikom u reprezentativnom dresu. Biće to i prvi susret selektora Igora Kokoškova sa srpskim navijačima.
"Očekujem da će narod doći da pozdravi reprezentaciju, ovo je neka nova grupa igrača koja će trebati u nekom trenutku da preuzme prvi tim i očekujem da dođu da nas podrže jer mi ćemo se boriti za njih i za Srbiju", rekao je Aleksa Avramović.
Jedan od najiskusnijih u srpskom timu je Novica Veličković, povratnik u reprezentaciju Srbije.
"Za neke je prvi put da su u reprezentaciji. Sigurno je da imaju veliku želju i ono što svi naglase na sastancima je da tu želju i tremu nekako prebace kroz agresivnost, koncentraciju, borbenost", kaže kapiten Partizana.
Utakmica se igra u nedelju od 17 sati, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.