Šokantan poraz Srbije od Švajcarske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2020, 13:37

Šokantan poraz Srbije od Švajcarske

Košarkaši Srbije, košem u poslednjoj sekundi, poraženu su večeras u duelu sa Švajcarskom sa 92:90 u FIBA balonu u Espu, u meču grupe E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Srbija se tokom celog meča mučila sa Švajcarskom, koja je izgledala znatno uigranije od srpskog tima, a veliki doprinos pobedi dao je i odličan šut Švajcaraca za tri poena.

Već u prvoj deonci ubacili su šest trojki iz sedam pokušaja, a do kraja meča broj trojki iznosio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je 13.

Izabranici Igora Kokoškova igrali su loše u odbrani, na poluvremenu su gubili pet razlika, a prednost Švajcaraca u trećoj deonici išla je i na plus osam.

Uspeli su da iskoriste trenutak kada su košarkaši Švajcarske imali problem sa šutem sa distance i krajem trećeg perioda došli su da izjednačenje, pa i minimalne prednosti.

Neizvesna i ujednačena borba viđena je i u finišu utakmice.

Na 30 sekundi pre kraja na 90:90, Srbija je imala napad za pobedu, ali je Anđušić izgubio loptu.

U poslednjem napadu, sekund pre kraja, Kovač je ubacio dugu dvojku, kojom je Švajcarskoj doneo trijumf.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Marko Mlađan sa 18 poena, uz četiri ubačene trojke. Ispratili su ga brat Dušan Mlađan i Džonatan Kazadi sa po 16, dok je Roberto Kovač stao na 14.

U reprezentaciji Srbije najbolju rolu imao je Aleksa Avramović sa 23 poena, dok su Danilo Anđušić i Dragan Apić imali učinak od po 20 poena.

Srbija i Švajcarska sada imaju identičan skor u grupi od jedne pobede i dva poraza.

Sledeći meč Srbija igra u ponedeljak od 18 sati protiv Finske.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.