Pobeda Srbije protiv Finske, košarkaši na korak do EP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2020, 03:01

Pobeda Srbije protiv Finske, košarkaši na korak do EP

Košarkaši Srbije pobedili su večeras Finsku sa 75:66, u FIBA balonu u Espu, u 4. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Danilo Anđušić sa 19 poena, Aleksa Avramović dodao je 17 , dok je Dragan Apić stao na 12, a u selekciji Finske istakao se Edon Mahuni sa 15 koševa.

Za razliku od meča protiv Švajcarske, izabranici Igora Kokošova odigrali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su mnogo bolje u odbrani, pošto su rivalu za prvih 12 minuta igre dozvolili samo devet poena.

Bili su na višem energetskom nivou, a sve to je rezultovalo je da u prvom poluvremenu imaju dvocifrenu prednost.

Tokom treće četvrtine Finska je pripretila i smanjila zaostatak, ali se Srbija brzo vratila i držala plus 10, a sa tom prednošću otišlo se u odlučujući period.

U poslednjem delu bilo je naleta Finaca, prilazili su na minus pet, ali su srpski košarkaši u poslednja dva i po minuta odigrali koncentrisano i u odbrani i u napadu i koševima Dangubića ponovo došli do dvocifrenog viška.

U grupi E Gruzija je prva sa maksimalne četiri pobede, Srbija je druga sa skorom 2-2, Švajcarska i Finska imaju po trijumf i tri poraza.

Na Evropsko prvenstvo će se uz Gruziju, koja je jedan od domaćina, kvalifikovati još dva tima iz ove grupe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.