Ko su mogući rivali Srbije u plej-ofu Lige nacija, kad se to igra i koja bi nam opcija najviše odgovarala?

Izvor: Sportske.net, 08.Sep.2019, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko su mogući rivali Srbije u plej-ofu Lige nacija, kad se to igra i koja bi nam opcija najviše odgovarala?

Osim ako se ne desi neko čudo do kraja aktuelnih kvalifikacija, plej-of Lige nacija nam ostaje kao poslednja nada. Ali, ni tamo nam neće biti nimalo lako.

Reprezentacija Srbije u fudbalu nastavlja da razočarava. I mlada i seniorska, iako su i jedne i druge pre par meseci dobile nove selektore.

Podsetimo, ''Orlići'' su, pod vođstvom Neška Milovanovića, poraženi od Rusije (1:0) na startu novog ciklusa kvalifikacija za >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Evropsko prvenstvo, a posle debakla na završnom turniru EP u Italiji, početkom ovog leta.

Nadali smo se da bi ''A'' reprezentacija mogla sinoć da nas obraduje u ključnoj utakmici u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Portugala. Na klupi je debitovao Ljubiša Tumbaković, koji je prethodno u nacionalni tim vratio Nikolu Maksimovića, Luku Milivojevića i Matiju Natasića i svu trojicu je sinoć uvrstio u prvu postavu. Nije vredelo, Portugalci su nam napunili mrežu, slavili su sa 4:2, pa ''Orlovi'' mogu polako da se pripremaju za plej-of Lige nacija.

To takmičenje biće organizovano u martu naredne godine (od 26. do 31. marta), dakle samo par meseci pre početka Evropskog prvenstva.

Naša reprezentacija se, podsetimo, takmičila u trećem kvalitatvnom rangu, Ligi C, gde je u svojoj grupi osvojila prvo mesto i tako stekla pravo da se u slučaju neuspeha u ''redovnim'' kvalifikacijama, kroz plej-of Lige nacija domogne Evropskog prvenstva.

U Ligi C su se igrale još tri grupe, u kojima su prva mesta osvojile i selekcije Škotske, Finske i Norveške.

Već tada smo znali da su nam to potencijalni rivali u plej-ofu Lige nacija, ali da li se nešto u međuvremenu promenilo?

Može se reći da jeste, pogotovo kada je selekcija Finske u pitanju. Fincima za sada odlično ide u tekućim kvalifikacijama, zauzimaju drugo mesto, iza Italije u Grupi J, sa čak pet bodova više od trećeplasirane Bosne i Hercegovine i veliki su im izgledi da se kroz ove kvalifikacije domognu Evropskog prvenstva.

To znači da će u plej-of Lige nacija umesto Finaca morati da uskoči neko drugi, najbolja drugoplasirana selekcija iz Lige C, a to je Bugarska, koja za sada u tekućim kvalifikacijama loše igra, zauzima poslednje mesto u Grupi A, iza Engleske, tzv. Kosova, Češke i Crne Gore, sa samo dva boda u prvih pet mečeva. Bugarima ostaje da navijaju za Fince do kraja kvalifikacija, što bi im omogućilo ulazak u plej-of Lige nacija.

Kada je u pitanju Škotska, ona je, poput naše reprezentacije, svoje šanse da kroz kvalifikacije dođe do EP već sada svela na minimum i možemo reći da je siguran učesnik plej-ofa Lige nacija.

Ostaju još Norvežani, koji se sa Šveđanima bore za drugo mesto u Grupi F kvalifikacija. Trenutno imaju dva boda manje od njih i ta borba biće veoma zanimljiva. Ako Norvežani preteknu Šveđane do kraja kvalifikacijai plasiraju se na EP, onda će i njih neko morati da zameni u plej-ofu Lige nacija, a to bi mogli da budu Izraelci, Mađari ili Rumuni. Prve dve pomenute selekcije još imaju šanse u kvalifikacijama za EP, pogotovo Mađari, a Rumuni su u znatno težoj situaciji.

Prema tome, ovo su opcije za rivale Srbije u plej-ofu Lige nacija:

Škotska, Finska, Norveška - najteža opcija.

Škotska, Bugarska, Norveška (možda i najrealnija opcija).

Škotska, Bugarska, Izrael (Rumunija, eventualno Mađarska) - najpovoljnija opcija.

Plej-of se igra kao kvalifikacioni turnir, u polufinalu bismo igrali ili protiv Norvežana u gostima, ili protiv njihove zamene, pobednici idu u finale, a bolji iz finala ide pravo na - Evropsko prvenstvo.

Neka to bude Srbija!

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

POSLE DEBAKLA OD PORTUGALA: Okrećemo se Ligi nacija, evo ko su nam rivali u borbi za Evropsko prvenstvo

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Sep.2019

Ovo nam je sada u fokusu...Fudbalska reprezentacija Srbije porazom od Portugala (2:4) izgubila je realne šanse da se kroz kvalifikacije plasira na Evropsko prvenstvo, a Orlovima ostaje da to pokušaju da učine kroz Ligu nacija. Završni turnir za preostale grupe na programu je od 26 - 31. marta, samo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.