Izvor: MozzartSport.com, 17.Jun.2021, 18:13

Kao im je put prešla crna mačka: Bela tačka baksuzna na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu

Od pet jedanaesteraca samo četiri iskorišćena

Solidan broj golova videli smo u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva, ukupno 37, a prosečno 2.3 po utakmici, ali moglo ih je biti i više da su izvođači penala bili precizniji.

Čak četiri od pet jedanaesteraca nije realziovano, što je već sada veći broj nego na celom Evropskom prvenstvu 2016, a ako izvođači nastave slabu realizaciju, mogli bismo uskoro da dobijemo i novi rekord. Trenutno je najviše promašaja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa bele tačke bilo na turniru 2000. godine, kada nije iskorišćeno pet penala. Dakle, još dva promašaja i imaćemo novi rekord.

KVOTE ZA MEČEVE EVROPSKOG PRVENSTVA

Neprecizni u dosadašnjem toku turnira bili su Pjer Emil Hojbjerg za Dansku, Geret Bejl za Vels, Ezgjan Alioski za Makedoniju i Ruslan Malinovski za Ukrajinu (poslednja dvojica u istoj utakmici), dok je jedini siguran izvođač najstrože kazne bio kapiten Portugala Kristijano Ronaldo.

Pohvale idu golmanima Finske Lukasu Hradeckom, Ukrajine Georgiju Buščanu i Makedonije Stoletu Dimitrevskom, dok je Bejl prebacio gol Turske, koji je čuvao Ugurdžan Čakir.

Videćemo šta će se dalje dešavati, ali trenutno je bela tačka prilično baksuzna za izvođače penala. Sujeverni bi rekli da im je crna mačka prešla put tog dana...

Pogledajte Mozzartov podkast Euroforija posvećen tekućem Evropskom prvenstvu:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.