Izvor: Nezavisne Novine, 05.Maj.2018, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kadeti BiH savladali Dansku na otvorenju Evropskog prvenstva

Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je protiv selekcije Danske s 3:2, u prvom meču grupe C Evropskog prvenstva za fudbalere do 17 godina koje se igra u Engleskoj.

Na početku utakmice Danci su pokazali dosta bolju igru koju su krunisali ranim pogotkom. Strijelac za Dansku u 7. minutu bio je Dyhr.

Nakon pogotka danski fudbaleri nastavili su vršiti pritisak na selekciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << BiH, koja se u tim trenucima fokusirala na odbranu svog gola.

Do isteka prvih 45 minuta reprezentativci BiH su uspjeli odolijevati naletima protivnika, te se na odmor otišlo pri rezultatu 1:0 za Dansku.

BiH je dosta hrabrije počela drugo poluvrijeme i nakon nekoliko neuspješnih napada, u 47. minutu Memišević pogađa za 1:1.

Od tog trenutke mladi bh. fudbaleri u potpunosti su preuzeli kontrolu nad tokom utakmice. Nizali su prilike pred golom protivnika, ali promjene rezultata nije bilo.

U 68. minutu dosuđen je penal za Dansku, koji je uspješno realizovao Kirkeby, ali BiH se ni tada nije predala, te već u narednom minutu postižu gol za izjednačenje, a strijelac je ponovo bio Memišević.

U 73. minutu u igru ulazi Nikolić koji nakon tri minuta igre postiže treći gol za selekciju BiH.

Bitno je istaći da je golman selekcije BiH Kačavenda tokom meča imao nekoliko odličnih odbrana.

Danci do kraja utakmice nisu imali snage za preokret, pa je BiH upisala važnu pobjedu na početku takmičenja.

Naredni meč grupne faze selekcija BiH igraće 8. maja protiv Belgije. 

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.