Jovanović: Naporna dva meseca, ali se isplatilo; Crvendakić: Preponosna sam

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2019, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Naporna dva meseca, ali se isplatilo; Crvendakić: Preponosna sam

Košarkašica Srbije Nevena Jovanović, posle osvojene bronze na Evropskom prvenstvu, rekla je da je srećna zbog velikog uspeha koji je tim postigao.

"Sija ova bronza. Presrećne smo stvarno. Jedan veliki uspeh i samo mi znamo kroz šta smo prošli. Bilo je ovo napornih dva meseca, ali isplatilo se", rekla je Jovanović novinarima posle meča.

Bek srpskog tima istakla je da je ova medalja za nju posebna, jer je osvojena pred domaćom publikom.

"Uspeh >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stvarno, još lepše je kada ispred svojih navijača osvojite medalju. Zahvalila bih se ovom prilikom za svu podršku, svih dana tokom prvenstva i u Zrenjaninu i u Beogradu. Naravno da je uz njih sve ovo lepše. Ja sam imala želju za rođendan da slavim sa svojim narodom, i rekla sam da o tome neću da pričam. Poželela sam medalju i želja mi se ispunila", zaključila je Jovanović.

Njena saigračica Aleksandra Crvendakić istakla je da je pobeda u meču za bronzu bila melem na ranu posle poraza u polufinalu od Španije.

"Bilo nam je teško što smo izgubili u polufinalu. Posle neprospavane noći smo skupili snage i kad je najteže bile smo najjače. Izašle smo na teren, pokazale smo zašto smo došle ovde, koliko vredimo. Videlo se da smo opet uživale na terenu. Od prvog trenutka im nismo dale da dišu i da imaju bilo kakvu pomisao da mogu da nas pobede. Preponosna sam na ove devojke. Od trenutka kad smo počele pripreme sve radimo jako, trudimo se i isplatilo se sa medaljom", rekla je Crvendakić.

Objašnjavajući kako je izgledao oporavak posle izgubljenog polufinala, rekla je da je samo pitanje koliko brzo ćeš da se digneš posle poraza, da su imale jako dugu noć, sedele zajedno i pričale.

"Uspele smo sva sreća, jer smo tim, pa smo se podržavale i bodrila jedna drugu da prođemo kroz tu neku krizu na terenu. Nismo mnogo pričali o izgubljenoj utakmici, koliko o tome da ovu utakmicu moramo da izađemo i da pokidamo. Nema druge opcije, pokidamo, uzmemo tu medalju koju zaslužujemo i to smo i uradili. Svaka medalja je zlatna i vredna, tako da ništa manje vredna nego druge", zaključila je Crvendakić.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.