Jovančeviću evropska bronza i rekord Srbije! (FOTO)

Izvor: Mondo, 03.Mar.2019, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovančeviću evropska bronza i rekord Srbije! (FOTO)

Srpski atletičar Strahinja Jovančević osvojio treće mesto u finalu skoka u dalj na dvoranskom Evropskom prvenstvu u Glazgovu. Srušio je rekord Daniala Jahića iz 1999. godine

BRAVO STRAHINJA, BRAVO SRBIJA!

Strahinja Jovančević osvojio je bronzanu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu u skoku u dalj!

Jovančević je do najvećeg uspeha u karijeri stigao u prvom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << finalu na velikom takmičenju, i to novim rekordom Srbije!

U petoj seriji skočio je 8,03 metra i za 18 centimetara popravio je lični rekord.

On je srušio dosadašnji rekord Srbije u dvorani, koji je držao Danial Jahić rezultatom 8,02 metara od februara 1999. godine, postignutog na takmičenju u Atini.

Bravo Strahinja Jovancevic from Serbia takes Bronze medal in Mens Long Jump with national record jump of 8.03 at #Glasgow2019pic.twitter.com/6ydRbqEKGB

— Kristina (@KrisSekMNT) March 3, 2019

Zlatnu medalju u skoku u dalj u Glazgovu osvojio je Grk Miltiadis Tentoglu najboljim rezultatom sezone u svetu - 8,38 metara, a srebro je pripalo Tobijasu Nilsonu Monteru iz Švedske, koji je skočio 8,17 metara.

Nadamo se da je Jovančević fantastičnim rezultatom samo najavio sjajan dan za Srbiju u Glazgovu.

Srbija će danas imati još dva predstavnika u finalu na EP u dvorani u Škotskoj.

Večeras će evropsko zlato, takođe u skoku u dalj, braniti Ivana Španović, dok će u trci na 1.500 metara nastupati Amela Terzić.

UŽIVO

Prva serija:

Strahinja Jovančević na startu takmičenja beleži fantastičan rezultat - 7,79 metara, šest centimetara duži nego u kvalifikacijama. Trenutno je prvi u skoku u dalj, posle nastupa ukupno osam takmičara.

Druga serija:

Strahinja u drugom pokušaju beleži rezultat 7,76 metara, malo slabije od prvog skoka i trenutno je treći u generalnom poretku.

Šveđanin Tobijas Nilson preuzima vođstvo skokom od 8,17 metara u drugoj seriji, ujedno najboljim rezultatom u karijeri, dok je na drugom mestu Miltiadis Tentoglu iz Grčke - 8,12 metara.

Sammanbiten Thobias Nilsson Montler efter 8.17 PB i andra omgången.#idrottsturist#Glasgow2019pic.twitter.com/bUUrBJ45xA

— Ola Norgren (@Byske) March 3, 2019

Treća serija:

Srpski skakač beleži najlošiji skok u finalu - 7,66 metara, ali je jedini koji je imao sva tri ispravna skoka.

Ostaje na trećem mestu, iako je Poljak Tomaš Jažčuk stigao tik iza njega u trećem pokušaju (7,78).

Četvrta serija:

Jovančević beleži prvi prestup, a gubi i treću poziciju u generalnom poretku. Tomaš Jažčuk bio je za centimetar kraći u trećoj seriji, ali je u četvrtoj otišao centimetar duže od srpskog atletičara. I Grk Tentoglu zabeležio je još jedan odličan skok, posle 8,12, skočio je 8,16 metara.

Trenutni poredak:

1. Nilson 8,17

2. Tentoglu 8,16

3. Jažčuk 7,79

4. Jovančević 7,78

Peta serija:

Jovančević postiže novi rekord Srbije i lični rekord - 8,03 metara i vraća se na treće mesto!

Prvi je Grk Tentoglu koji je zabeležio najbolji skok u svetu ove godine - 8,38, sledi Nilson sa 8,17, dok je Jovančević treći pred poslednju seriju.... Ima bronzu u džepu

Miltiadis Tentoglou bounds out to a world-leading 8.38m in the fifth round of the long jump final! #Glasgow2019pic.twitter.com/05J8xZKHfN

— European Athletics (@EuroAthletics) March 3, 2019

Šesta serija:

Završava Strahinja takmičenje u Glazgovu skokom 7,75 metara, ali i bronzanom medaljom! Bravo Strahinja za rezultat i novi rekord Srbije na prvom finalu nekog velikog takmičenja.

Grk Tentoglu osvaja zlatnu medalju skokom 8,38 metara, aŠveđanin Nilson srebro - 8,17.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.