Jovančević leteo do evropske bronze i nacionalnog rekorda! (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2019, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovančević leteo do evropske bronze i nacionalnog rekorda! (VIDEO)

Srpski atletičar, Strahinja Jovančević ostvario je neverovatan uspeh na dvoranskom prvenstvu Evrope u Glazgovu.

On je osvojio bronzanu medalju i postavio novi nacionalni rekord u skoku udalj koji sad iznosi 8.03 metara. Prethodni rekord u vlasništvu Daniela Jahića bio je star 20 godina (8.02m).

Strahinja je imao sjajnu seriju skokova, čak pet ispravnih i samo jedan prestup. Iako je njegov rezultat bio osmi u finalu, on je uspeo da nadmaši sebe i skoči do evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bronze. Skokovi po serijama: 7.79m, 7.76m, 7.66m, X, 8.03m, 7.75m.

Već nakon prve serije, Strahinja je obezbedio svoje mesto u borbi za medalju. Pred petu seriju, kada je skočio najdalje, on je spao na petu poziciju, što mu je dalo dodatni vetar u ledja da skoči što dalje. I u tome je uspeo. Leteo je do novog državnog rekorda i prve medalje za Srbiju na ovom šampionatu.

"Zaista se osećam presrećno. Ne znam ni šta bih rekao...osim da sam svih ovih godina jako puno verovao u sebe, i eto, konačno se trud isplatio. Moje vreme tek sad dolazi i tek ću praviti velike stvari", rekao je Strahinja.

Prvo mesto zauzeo je Tentoglou Miltiadis iz Grčke rezultatom 8.38m, dok je treći bio Nilsson Montler Thobias iz Švedske sa 8.17m.



Udovičić čеstitao Strahinji Jovančеviću osvojеnu bronzanu mеdalju

Ministar omladinе i sporta Vanja Udovičić uputio jе čеstitku Strahinji Jovančеviću, za osvojеnu bronzanu mеdalju na Evropskom prvеnstvu u atlеtici u Glazgovu.

"Naš Strahinja Jovančеvić oborio jе nacionalni rеkord i osvojio bronzanu mеdalju u skoku udalj na dvoranskom EP u Glazgovu! Još jеdan dokaz da sе uporan i vrеdan rad isplati – ponosni smo na tеbе!!! Svaka čast Strahinja, na osvojеnoj bronzanoj mеdalji! Čеstitam Strahinji, njеgovom stručnom štabu i Atlеtskom savеzu Srbijе ", navodi sе u čеstitki ministra Udovičića.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.