JOŠ JEDAN PORAZ NA EP ZA KOŠARKAŠICE Juniorke Srbije bore se ZA OSTANAK u A diviziji

Izvor: 011vodič.com, 10.Jul.2019, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOŠ JEDAN PORAZ NA EP ZA KOŠARKAŠICE Juniorke Srbije bore se ZA OSTANAK u A diviziji

Foto: FIBA / Promo Ženska juniorska reprezentacija Srbije, košarkašice rođene 2001. i mlađe, nije uspela da se plasira u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Sarajevu i u nastavku šampionata sledi joj borba za plasman od 9. do 16. mesta i ostanak u A diviziji. Izabranice Nataše Anđelić poražene su u osmini finala od Nemačke sa 58:48 (26:10, 8:15, 14:14, 10:9), pa će u prvom meču za plasman od 9. do 16. mesta igrati u četvrtak protiv Poljakinja. Foto: FIBA / Promo Nikolina Deurić >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << je bila najefikasnija u srpskom timu Veoma loše je srpski mladi tim počeo najvažniju utakmicu na šampionatu. Nemice su na startu duela povele sa 8:0, a u sedmom minutu imale čak 20 poena prednosti – 23:3. Međutim, od tog trenutka Srpkinje su zaigrale mnogo borbenije i neuporedivo bolje u fazi odbrane. Počela je da se topi prednost rivalki koja je posle trojki Aleksandre Mužević i Višnje Stefanović u finišu prvog poluvremena iznosila podnošljivih 32:25. Foto: FIBA / Promo Aleksandra Mužević i drugarice će u četvrtak igrati protiv Poljakinja Velika borba vodila se i u nastavku utakmice. Iako ih nije služio šut iz igre, kao ni sa linije slobodnih bacanja, Srpkinje nisu odustajale. Nije ih pokolebalo što su Nemice i u nastavku imale u nekoliko navrata dvocifrenu prednost (40:30, 48:37). Pokušvale su na sve načine da dođu do preokreta. Tračak nade ukazao se u 37. minutu kad je rezultat smanjen na 52:48. Međutim, do kraja susreta Srpkinje nisu uspele da poentiraju, što su rivalke iskoristile i serijom 6:0 privele meč kraju i rezultatom 58:48 plasirale se u četvrtfinale. SRBIJA U18: Dešić 2, Čorto, Zarić, Radojčin, Smailbegović 2, Stefanović 5, Deurić 13, Jovanović, Nedeljkov 6, Mužević 12, Ristić 6, Mitrović 2. (Blicsport.rs) More
The post JOŠ JEDAN PORAZ NA EP ZA KOŠARKAŠICE Juniorke Srbije bore se ZA OSTANAK u A diviziji appeared first on 011vodic.com.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.