Izvor: HotSport.rs, 15.Jun.2015, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOJIĆ I ĐURIČIĆ: Nemačka je favorit, ali ova naša generacija može do podviga

Fudbaler Srbije Miloš Jojić rekao je da je Nemačka favorit na predstojećem Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine u Češkoj.

Fudbalska selekcija Srbije do 21 godine doputovala je u Češku i smestila se u Pragu, gde će biti smeštena tokom prve faze predstojećeg šampionata Evrope, koje se održava od 17. do 30. juna.
Srbija će igrati u Grupi A sa Nemačkom, Češkom i Danskom. Prvi protivnik >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << izabranicima Mladena Dodića biće Nemačka, u sredu, 17. juna.
- Igrače Nemačke poznajem, praktično svi igraju u Bundesligi. Oni su gotovo u najjačem timu, odazvali su se, praktično, svi igrači koje je njhov selektor želeo. To znači da su favorit za osvajanje prvog mesta na prvenstvu, Nemačka mnogo očekuje od njih, ali ova naša generacija u mladoj reprezentaciji već je pokazala da može da pravi podvige. Eliminacija Španije u baražu najbolji je primer za to –  rekao je Jojić.
 – Nisu nam se priključili svi igrači iz A tima, ali to ne znači da ovaj tim nema kvalitet. Naprotiv. Pokazali smo i ranije da imamo vrednost. Istina je, u javnosti nas nešto nisu posebno ispratili, ali naša motivacija i cilj koji smo postavili ne menja se ni najmanje zbog takvog tretmana. Ostalo je još malo da se osvežimo i da izađemo na teren - dodao je fudbaler Borusije iz Dortmunda.
U tabor mlade reoprezentacije stigao je i Filip Đuričić koji je pripreme u Bijeljini propustio zbog obaveza koje je imao u A timu.
- Želja, ideja s kojom se budim svakog dana i cilj ostaje isti. Iskreno smatram da je učešće na šampionatu Evrope velika stvar za svakog igrača, to daje pečat karijeri i radujem se izazovu koji je ispred mene – kazao je Đuričić.
On je naveo da očekuje težak meč protiv Nemačke na startu šampionata.
- Neće biti lako, oni nisu izgubili nijednu utakmicu u kvalifikacijama, ipak mislim da možemo do iznenađenja. Pustićemo da budu favorit pre meča, što im objektivno pripada, a sve ostalo ćemo videti na terenu. Uspeh nam donosi mirnoću za nastavak turnira i potrudićemo se da stignemo do njega – rekao je Đuričić.
The post JOJIĆ I ĐURIČIĆ: Nemačka je favorit, ali ova naša generacija može do podviga appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.