Izveštaj sa Evropskog prvenstva u Grčkoj za juniore i kadete u džiu džicu

Izvor: Aleksinac.net, 04.Nov.2019, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izveštaj sa Evropskog prvenstva u Grčkoj za juniore i kadete u džiu džicu

Od 25 do 27. oktobra u Heraklionu, na Kritu, u Grčkoj, u organizaciji JJIF i EJJF - Svetske i Evropske džiu džicu federacije održano je Evropsko prvenstvo za kategorije kadeta i juniora i Svetsko prvenstvo do 16 goina. u džiu džicu na kome je nastupilo oko 700 takmičara iz 26 država Evrope, Azije i Severne Amerike.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net <<
Na ovom takmičenju nastupila je nacionalna Reprezentacija Srbije u čijem sastavu je bilo četiri takmičara iz našeg Džudo i džiu džicu kluba "N&F" iz Aleksinca, i to:

- Andrija Bogdanović, 2003, iz Aleksinca, u kategoriji: kadeti -81kg, II god. Aleksinačke gimnazije

- Miloš Miljković, 2001, iz Vakupa, kategorija: juniori -77kg, IV god. Tehničke škole „P.S. Dimitrijević“,

- Filip Trajković, 1999, iz Aleksinca, u kategoriji: juniori -94kg, I god. Elektronskog fakulteta u Nišu,

- Nemanja Pejčić, 2000, iz Aleksinca, kateg: juniori +94kg.

Takmičari iz našeg kluba su osvojili dve medalje: jednu zlatnu i jednu bronzanu.

Titulu novog juniorskog PRVAKA EVROPE ostvario je Filip Trajković, dok je 3. mesto i bronzanu medalju osvojio Nemanja Pejčić. Filip je nakon ovogodišnjeg osvajanja titule seniorskog EVROPSKOG PRVAKA, sada osvojio i titulu juniorskog osvajača ove medalje i u jednoj godini osvojio dva najsjajnija EVROPSKA odličja.

Nemanja je u svom debitantskom nastupu na ovom nivou takmičenja dokazao da se može ozbiljnije računati na njegove rezultate u narednim godinama.

Andrija Bogdanović se kao debitant na ovoj kontinentalnoj smotri morao zadovoljiti 5. mestom, dok je Miloš Miljković zauzeo 13. mesto u svojoj izuzetno jakoj konkurenciji.

Naši takmičari i reprezentativci Srbije su još jednom pokazali da su u samom evropskom i svetskom vrhu i da tek dolazi njihovo vreme.

Naše takmičare je predvodio trener Nikola Trajković iz našeg kluba iz Aleksinca, dok je ulogu sudije iz naše zemlje imao mr. Janoš Kopas iz Novog Sada.

Izvor: Klub "N&F"
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.