Hrvatska, dan posle - Košarkaši stigli u Zagreb, ko se povlači i šta će biti sa selektorom?

Izvor: Sportske.net, 11.Sep.2017, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska, dan posle - Košarkaši stigli u Zagreb, ko se povlači i šta će biti sa selektorom?

Dan posle teškog poraza od Rusije, hrvatski reprezentativci vratili su se u Zagreb, i dalje bez pravog objašnjenja zašto im se dogodio takav debakl.

Podsetimo, iako su najavljivali borbu za medalje, reprezentativci Hrvatske su svoj put na Evropskom prvenstvu završili već u osmini finala, gde ih je Rusija deklasirala sa 101:78.

Tako će biti produžen niz od čak 22 godine bez medalje za košarkašku reprezentaciju Hrvatske na najvećim takmičenjima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
Dan posle poraza, hrvatska ekspedicija je doputovala u Zagreb, a jedan od članova Petrovićeve ekipe, Krunoslav Simon, već je najavio povlačenje iz nacioonalnog tima.

''Nemam šta reći. Osećaj je isti kao poslednjih pet godina. Ja sam imao svoju šansu, pet prvenstava zaredom. Vreme je za nove momke, sledeće generacije. Mi svake godine imamo iste greške'', priznaje 32-godišnji Simon, a prenosi ''Index''.

Osim njega, teško je očekivati da će za Hrvatsku i dalje igrati Marko Popović, ili Roko Leni Ukić, ali o tom, potom...

Ono što tamošnju javnost možda i najviše zanima u ovom trenutku je šta će biti sa selektorom. Odgovor na to pitanje moraće da se sačeka bar još par dana.

Utisak je da bi Aleksandar Petrović nastavio sa radom na ovoj poziciji.



''Imamo dogovor da u tom četverogodišnjem mandatu sednemo i razgovaramo. To će biti u četvrtak ili petak. Ja sam unutra 100 posto i nisam razmišljao o alternativnim rešenjima, ali je činjenica da se sinoć dogodio neobjašnjivi pad'', iskren je Petrović.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Košarka

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.