Hrvati proteruju Kineza zbog pevanja ustaških pesama

Izvor: RTS, 27.Jan.2020, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati proteruju Kineza zbog pevanja ustaških pesama

Kinez Sce Jat Lueng, poznat po tome što se predstavlja kao ustaša, proteran je iz Hrvatske na tri meseca, piše "Slobodna Dalmacija".
Posle glasnog pevanja ustaških pesama tokom gledanja prenosa rukometnog finala između Hrvatske i Španije na benzinskoj stanici u Grubinama, Luenga je privela hrvatska pogranična policija.
Lueng je uhapšen u ponedeljak kada je objavljen snimak na kome se vidi kineski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << državljanin kako peva ustaške koračnice tokom finala Evropskog prvenstva u rukometu.
Istragu je sprovela pogranična policija, posle čega je Lueng priveden u Prekršajni sud Makarske u Imotskom.
Protiv njega je podneta optužnica zbog narušavanja javnog reda i on je po hitnom postupku priveden u sud.
"Radilo se o pesmama s neprihvatljivim porukama i sadržajem koje izazivaju mržnju i netrpeljivost", rekla je Željka Radošević iz Splitsko-dalmatinske policijske uprave.
Osim prekršajnog postupka, policija je sprovela i postupak u skladu sa Zakonom o strancima.
Kako kineski državljanin ima privremeni boravak u Hrvatskoj, izrečena mu je kazna otkazivanja boravka i zabrana ulaska u Hrvatsku na tri meseca. Čim kazna postane pravosnažna, 44-godišnji Kinez moraće da napusti Hrvatsku.
Ovo nije prvi put da je Lueng, iz istih razloga, prijavljivan za remećenje javnog reda.
Početkom februara prošle godine Lueng je privođen posle objavljivanja snimka na kome se vidi kako on u jednom kafiću u Imotskom zajedno sa još jednim kineskim i jednim hrvatskim državljaninom peva navijačku pesmu "Neopisivo"  i podiže desnu ruku uvis kličući "Za dom spremni".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

VIDEO: Kinez proteran iz Hrvatske zbog pevanja ustaških pesama

Izvor: Radio 021, 27.Jan.2020

Tromesečni progon iz Hrvatske i pokretanje prekršajnog postupka kazna je za Kineza iz Hrvatske Sea Jata Lunga, zbog pevanja ustaških pesama, piše Slobodna Dalmacija...List piše da je ovaj 44-orogodišni Kinez, koji voli i da se predstavlja kao ustaša, juče popodne u kafiću na benzinskoj stanici...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.