Holanđani se kockali, ali ipak preokretom pobedili Severnu Irsku!

Izvor: B92, 11.Okt.2019, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holanđani se kockali, ali ipak preokretom pobedili Severnu Irsku!

Fudbaleri Holandije su nestvarnim preokretom uspeli da savladaju Severnu Irsku u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U Grupi C je odigran i duel Belorusije i Estonije koji je završen bez golova.

Nacionalna selekcija države sa Ostrva je bila na korak od velikog iznenađenja i pobede minimalnim rezultatom u Roterdamu.

Severna Irska je povela u 75. minutu preko Džoša Magenisa, koji je svega devet minuta ranije ušao u igru.

Gol protivnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao da je probudio reprezentativce Holandije jer su zatim uspeli da postignu tri gola.

Holandija je imala inicijativu tokom cele utakmice, veliki broj šuteva u gol, ali nijedan, sve do 80. minuta, nije završio u mreži.

Izjednačenje je deset minuta pred kraj utakmice doneo Memfis Depaj, a potpuni preokret je u prvom minutu nadoknade vremena doneo Luk de Jong.

Konačan rezultat (3:1) je tri minuta kasnije postavio Depaj, svojim drugim pogotkom na utakmici.



Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, Grupa C


Holandija - Severna Irska 3:1 (0:0)

Depaj 80, 90+4, De Jong 90+1 - Magenis 75

Belorusija - Estonija 0:0 (0:0)

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.