Izvor: RTS, 22.Jan.2022, 18:17

Holandija srušila snove Crnogoraca o polufinalu, novi poraz Hrvatske

Rukometaši Holandije savladali su u Budimpešti Crnu Goru 34:30, u drugom kolu Grupe 1 na Evropskom prvenstvu. "Lavovi" praktično ostali bez šansi za plasman u polufinale. Island ubedljivo savladao Francusku 29:21. Hrvatska doživela još jedan poraz, od Danske 27:25.
Posle nekoliko dobrih utakmica, a naročito posle pobede nad Hrvatskom, rukometašima Crne Gore porasli su apetiti, ali je Holandija zaustavila komšije na putu do polufinala - 34:30.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Crnogorci su dobro počeli meč, poveli 10:6, ali onda je na gol Holandije stao Tajs van Lojven, koji je do kraja meča skupio 16 odbrana.
Holanđani su igrali agresivu odbranu, dok je u napadu briljirao rukometaš PSŽ-a Luk Stajns.
Obe ekipe imaju po 2 osvojena boda u novoformiranoj Grupi 1.
Island je ubedljivo savladao Francusku 29:21 i naneo "trikolorima" prvi poraz na šampionatu.
Islanđani su odigrali izuzetno čvrsto u odbrani i u drugom poluvremenu zadržali prednost koju su stekli u prvih 30 minuta (17:10).
Francuka i dalje ima lepe šanse da se plasira u polufinale, ali za to će joj verovatno biti potreban trijumf protiv Danske.
Island u sledećem kolu igra protiv Hrvatske, dok se Francuska sastaje sa Crnom Gorom.
U poslednjem meču iste grupe sastaju Danska je savladala Hrvatsku 27:25 i definitivno izbacila "kauboje" iz trke za polufinale.
Tabela Grupe 1:
1. Danska 6
2. Francuska 4
3. Island 4
4. Holandija 2
5. Crna Gora 2
6. Hrvatska 0
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rukometaši Crne Gore poraženi od Holandije na EP

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jan.2022

Rukometaši Crne Gore poraženi su danas od Holandije u drugom kolu druge faze na Evropskom prevenstvu 34:30 (18:16).

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.