Grbić: Vratili smo se našom dobrom igrom

Izvor: RTS, 28.Avg.2017, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grbić: Vratili smo se našom dobrom igrom

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao da je zadovoljan što je njegova ekipa zadržala mirnoću i svojom dobrom igrom, a ne greškama protivnika, stigla do pobede nad Finskom na Evropskom prvenstvu.
"Pristup u nekom energetskom smislu je bio jako dobar, bili smo jako koncentrisani, videlo se da smo agresivni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << počevši od servisa pa do odbrane. Napadali smo jako dobro čak i kad su i njihovi opasni servisi davali im rezultata... Uspeli smo da to kompenzujemo dobrim napadom, to nam je davalo sigurnost i u tom smislu sam zadovoljan", rekao je Grbić, prenosi Odbojkaški savez Srbije.

"Bili smo u rezultatskom deficitu i u drugom, a pogotovo u trećem setu, ali smo uspeli da zadržimo mirnoću i da se vratimo u igru našom dobrom igrom, a ne njihovim greškama i da preokrenemo rezultat u našu korist", rekao je Grbić.
Srbija će u četvrtfinalu, 31. avgusta u Krakovu, igrati protiv drugoplasirane reprezentacije iz Grupe C i trećeplasiranog tima Grupe A.
"Pripremamo sve opcije, bićemo spremni da bilo kog protivnika. Koja god reprezentacija da bude nije tu slučajno i to će sigurno da bude težak meč. Prema tome, očekujem teškog protivnika od sada pa do kraja Evropskog prvenstva", rekao je Grbić.
Odbojkaš Aleksandar Atanasijević istakao je da je predstojeći meč četvrtfinala najvažniji, važniji možda i od finala.
"Na prošlom EP smo se namučili da dođemo do četvrtfinala, sada smo to uspeli sa prve pozicije... Bitna pobeda, i ono što je zaista važno je da smo svi u igri, da su svi igrači dobili šansu. Sada moramo da se pripremimo za ono najvažnije, za
četvrtfinale, koje je važnije i od finala", rekao je Atanasijević.
Neven Majstorović je naveo da je današnji treći set podstrek njegovoj ekipi pred četvrtfinale.
"Na kraju, veoma teška utakmica za nas, pogotovo taj treći set gde su Finci posle dva relativno lako izgubljena seta počeli da rizikuju. Na sreću, rešili smo i taj treći set u uzbudljivoj završnici i sigurno da nam je to zamajac za četvrtfinale. Igrali smo dobro kroz grupu, ali to nam neće ništa značiti, sada kreću eliminacione utakmice. Svaka naredna utakmica je za nas finale", rekao je Majstorović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.