Gol Danske je trebalo da bude poništen FOTO

Izvor: B92, 08.Jul.2021, 11:59

Gol Danske je trebalo da bude poništen FOTO

Danska je u polufinalu Evropskog prvenstva protiv Engleske povela prelepim golom Mikela Damsgora u 30. minutu.

On je postigao fantastičan pogodak iz slobodnog udarca, prvog iz prekida na ovoj kontinentalnoj smotri – i prvog još od Zinedina Zidana 2000. godine.

Međutim, on nije trebalo da bude priznat, smatraju engleski analitičari.

Razlog je kršenje fudbalskih pravila, po kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << živi zid, sastavljen od igrača koji napadaju, mora da bude najmanje jedan metar udaljen od defanzivnog zida.

To u sredu uveče nije bio slučaj, a trojica igrača Danske su dobrano zaklonili Džordana Pikforda i i te kako uticali na epilog.

Sudija Makeli i VAR soba to nisu primetili, a Englezi su na kraju, ipak, slavili posle preokreta (2:1), takođe, uz pomoć arbitara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.