Futsaleri u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2019, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Futsaleri u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo (AUDIO)

Nakon poslednje provere naša reprezentacija je u dvomeču protiv selekcije Holandije ostvarila pobede, te sledi kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo, koji se održava od 22. do 27. oktobra u Francuskoj. Veoma je važan plasman na ovom UEFA turniru, s obzirom na to da osvajanje prvog ili drugog mesta vodi u baraž za predstojeće Svetsko prvenstvo, dok osvojeni bodovi podrazumevaju bolji plasma na UEFA listi pred naredni kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Holandiji 2022. godine.

Prvu utakmicu naša selekcija igra u sredu u 17. časova protiv Švajcarske, zatim u isto vreme dan kasnije protivnik će bit Belgija, dok će poslednji meč biti odigran u subotu 26.10. u 20. časova protiv domaćina turnira Francuske.

Selektor naše futsal reprezentacije Goran Ivančić smatra da ekipu očekuju okršaji sa ozbiljnim selekcijama, ali da su utakmice protiv Holandije pokazale da naš tim ima kvalitet.

"Najveći konkurent nam je Francuska, međutim i selekcija Belgija je nedavno osvojila turnir u Poreču, tako da ni oni neće biti lak protivnik, a reč je o nivou kvaliteta koji odgovara Holandiji, što je razlog da njih izaberemo za protivnika u pripremnim mečevima", objašnjava Ivančić i dodaje da prve dve ekipe idu u narednu grupu i direktno ulaze u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, dok trećeplasirana i četvrtoplasirana ekipa moraju da prođu kroz predkvalifikacije.

Neki od najiskusnijih igrača, poput Kocića i Raičevića nisu u sastavu za turnir, ali selektor Ivančić ističe da smena generacija ne utiče na kvalitet selekcije i njenu svetlu budućnost.

"Za smenu generacija nikada nije pravo vreme, međutim reč je o igračima od 35 do 37 godina, pa je podmlađivanje ekipe neminovnost", objašnjava Ivančić i dodaje da sadašnji sastav nije nov, te da je u prethodnih nekoliko godina odmeravao snage sa najboljim selekcijama.

"Nije reč o potpuno novom timu jer je kostur ekipe isti u protekle dve godine, a samo tri nova igrača priključila su se pre pola godine", kaže Ivančić i dodaje da je reč o mladoj ekipi koja sledećih 4 do 6 godina može zajedno da nastupa u svim predstojećim takmičenjima.

Kada je reč o FIFA rang listi reprezentacija sveta, selekcija Srbije nalazi se na 14. mestu, domaćin Francuska se probila na 18. mesto, dok je Belgija napravila pomak od 7 mesta, te je sada na 25-om.

Najslabije rangirana selekcija je Švajcarska koja se nalazi tek na 84. mestu FIFA rang liste.

Dve prvoplasirane ekipe plasiraće se u elitnu rundu kvalifikacija, koje će se igrati krajem januara i početkom februara iduće godine.

Domaćin narednog Svetskog prvenstva je Litvanija u septembru 2020. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.