Fris šampion Evrope, Štefaneku srebro!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2017, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fris šampion Evrope, Štefaneku srebro!

Kristijan Fris osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u rvanju koje se održava u Novom Sadu.

U kategoriji do 59 kilograma Fris je finalu bio bolji od Bugarina Serafimova Angelova, pobedivši ga sa 3:1.

Do finala je stigao pobedama protiv Šveđanina Boa Erika Joakima Fagerlunda 3:0, Poljaka Przemislava Pijateka 8:0 i u polufinalu Hrvata Ivana Lizatovića 2:1.

Davor Štefanek >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poražen u finalu

Davor Štefanek poražen je u finalu Evropskog prvenstva u Novom Sadu od Artema Sukova 9:1. Rus je bio bolji u kategoriji do 66 kilograma grčko-rimskim stilom, pa je Štefanek propustio šansu da objedini olimpijsku, svetsku i titulu šampiona Starog kontinenta.

Uprkos dominantnim borbama sve do polufinala u kojem je pobedio Belorusa Daurova 4:1, u samom finalu, Rus je nekoliko puta uspevao da iskoristi nervozu Štefaneka i uprkos žalbi na suđenje sa srpske klupe, zabeleži ubedljivu pobedu.

Šampion iz Rio de Žaneira osvojio je čak petu medalju na Evropskim šampionatima u rvanju, ali mu nažalost i dalje nedostaje najsajnije odličje pošto je uz dve bronze, došao do trećeg srebra.

Danas su nastupili i Mihail Kadžaja i Nemanja Pavlović, ali su eliminisani u kvalifikacijama.

Gradonačelnik čestitao na medaljama Frisu i Štefaneku

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je Kristijanu Frisu i Davoru Štefaneku osvojene medalje na Evropskom prvenstvu u rvanju.

"Veoma smo ponosni na naše sportiste koji su se lavovski borili i obezbedili dve sjajne medalje za našu zemlju. Pobeda na Evropskom prvenstvu je veoma značajna, ne samo za sportistu i njegov stručni tim, već i za sve navijače i celokupnu naciju. Oni su ponos naše zemlje i ja im želim svu sreću i još mnogo uspeha u sportskoj karijeri. Kada je pobeda izvojevana na domaćem terenu, utoliko je i značajnija i ponos svih koji navijaju samo raste. Hvala momcima na neverovatnoj borbi i na pozitivnom primeru koji pružaju generacijama koje se na njih ugledaju", rekao je gradonačelnik Vučević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rvači već obezbedili dve medalje na EP u Novom Sadu

Izvor: Vesti-online.com, 06.Maj.2017

Srpski rvači Davor Štefanek i Kristijan Fris plasirali su se u finale u svojim disciplinama (grčko-rimski stil) na Evropskom prvenstvu koje se održava u Novom Sadu...Olimpijski šampion Štefanek (kategorija do 66kg) prvo je u kvalifikacijama savladao Švajcarca Veča sa 11:0, potom u somini finala...

Nastavak na Vesti-online.com...

EP U RVANJU: Srbiji se SMEŠE dva zlata u Novom Sadu

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2017

Davor Štefanek i Kristijan Fris plasirali se u finale...Srpski rvači Kristijan Fris i Davor Štefanek izborili su medalje za Srbiju na Evropskom prvenstvu u rvanju koje se tokom ove nedelje održava u Novom Sadu, a sada presotaje samo da se vidi kojeg će sjaja one biti...BOLJE NE MOŽE: Zlatna MEDALJA...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.