Finci prvi put na EP, Norvežani ubedljivi

Izvor: RTS, 15.Nov.2019, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finci prvi put na EP, Norvežani ubedljivi

Fudbalska reprezentacija Finske po prvi put u istoriji zemlje plasirala se na Evropsko prvenstvo, pošto je pobedom nad Lihtenštajnom od 4:0 overila plasman u Grupi J.
Finci su u Helsinkiju ispisali istoriju, pošto su pobedom od 3:0 nad Lihtenštajnom izborili prvi plasman na Evropsko prvenstvo.

Tiominen je postigao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jedini gol u prvom poluvremenu, da bi potom Puki sa dva gola u drugom overio pobedu Finaca.
Skandinavska zemlja pobedom je ostvarila 18. bod i kao drugoplasirana u Grupi J izborila plasman na EP.
Prva na tabeli je Italija sa 27 bodova, dok su bez šansi za plasman ostali Lihtenštajn, Bosna i Hercegovina, Jermenija i Grčka.
Grci su savladali Jermeniju sa 1:0, ali osvojili tek 11. bod. 
Norveška je sa 4:0 savladala Farska Ostrva u borbi bez značaja za prolaz u Grupi F.
Španci će grupu završiti kao prvoplasirani, a drugo mesto pripalo je Švedskoj ispred Rumunije. Bez šansi su Malta, Farska ostrva i Norveška. 
Rezultate i tabele svih grupa kvalifikacija za EP pogledajte OVDE. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ples "Furije" protiv Malte, ubedljivi Danci i Italijani

Izvor: RTS, 15.Nov.2019

Reprezentacija Španije ubedljivo je sa 7:0 savladala selekciju Malte u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Pobede su upisali još Danska, Italija i Švedska. . "Crvena furija" nije imala bodovni motiv protiv selekcije...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.