Izvor: MozzartSport.com, 03.Mar.2021, 13:55

Evrobasket za košarkašice: Srbija u prvom šeširu

Žreb za Evropsko prvenstvo 8. marta u Valensiji

FIBA je objavila šešire za žreb za Evropsko prvenstvo košarkašica 2021. godine koji će biti održan 8. marta u Valensiji. Selekcije, njih 16 raspoređene su u šešire na osnovu učnika na Evrobasketu 2019 i rezultata u kvalifikacija za naredni kontinentalni šampionat.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Srbija je u prvom šeširu sa Španijom, Francuskom i Belgijom. U drugom su Švedska, Rusija, Slovenija i Italija, u trećem Belorusija, Češka, Crna Gora i Turska, a u poslednjem - četvrtom - Slovačka, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Grčka.

Domaćini predstojećeg Evrobasketa, Francuska i Španija, imali su pravo da odaberu partnersku federaciju koja će tokom prve faze igrati u njihovim zemljama.

The seedings have been confirmed ahead of the #EuroBasketWomen 2021 Draw ✅

???? March 8 | 12:00 CET

Francuska je izabrala Belgiju koja će biti u jednoj od grupa u Strazburu, ali ne i sa domaćinom, jer su obe selekcije u istom šeširu. Španija je izabrala Slovačku, pa će obe ekipe biti u istoj grupi u Valensiji.

Eurvrobasket će biti održan od 17. do 27. juna 2021. Mečevi grupne faze, kao i četvrtfinala biće u odigrani u Strazburu i Valensiji. Polufinale, duel za treće mesto kao i finale biće u šanskom gradu.

,

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

KOŠARKAŠICE SRBIJE U PRVOM ŠEŠIRU: Žreb za Evrobasket biće održan u francuskom Strazburu i španskoj Valensiji

Izvor: Kurir, 03.Mar.2021

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije biće u prvom šeširu žreba za Evropsko prvenstvo 2021, saopštila je FIBA Evrop.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.