Euro 2020 i Kristijan Eriksen: Umetnik napravio portret danskog fudbalera od Rubikovih kocki

Izvor: B92, 25.Jun.2021, 07:27

Euro 2020 i Kristijan Eriksen: Umetnik napravio portret danskog fudbalera od Rubikovih kocki

Umetnik iz Velike Britanije želeo je na ovaj način da pruži podršku danskom fudbaleru koji se zbog problema sa srcem srušio za vreme utakmice sa Finskom.

Kada se danski fudbaler Kristijan Eriksen odjednom srušio na utakmici Evropskog prvenstva protiv reprezentacije Finskom - svi gledaoci su bili potrešeni i u šoku.

Umetnik Dejvid Rajt iz Hadersfilda pokušao je da mu pruži podršku na kreativan način.

On je od 500 Rubikovih kocki napravio Eriksenov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lik i video snimak postavio na društvene mreže.

Dejvidovo "neverovatno" umetničko delo oduševila je i danske fudbalske reprezentativce i mnoge ljubitelje fudbala širom sveta.

Njemu je, kaže, najdraže bilo kada je čuo da je fudbaler dobro.

Kristijan Eriksen, fudbaler milanskog Intera, bivši igrač londonskog Totenhema, kolabirao je na terenu i uz pomoć defibrilatora je reanimiran.

U bolnici mu je ugrađen uređaj za pokretanje srca (ICD).

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.