EURO 2020 - Srbija u trećem šeširu, ovo su mogući protivnici!

Izvor: Sportske.net, 18.Nov.2018, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EURO 2020 - Srbija u trećem šeširu, ovo su mogući protivnici!

Grupna faza takmičenja u Ligi nacija biće završena u utorak, ali već sada naziremo izgled šešira iz kojih će reprezentacije biti žrebane u kvalifikacione grupe za odlazak na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Sećate li se tekstova koje ste na stranicama našeg portala mogli da čitate pre početka takmičenja u Ligi nacija?

Bilo je tada reči o značaju novoformiranog takmičenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << a kako je grupna faza Lige nacija pred samom završnicom, došli smo do momenta kada šeširi iz kojih će reprezentacije biti žrebane u kvalifikacione grupe za naredno Evropsko prvenstvo lagano poprimaju formu.

Prođimo još jednom preko ranije utvrđenih pravila. Šeširi će biti formirani na osnovu učinka reprezentacija u Ligi nacija, a žreb kvalifikacionih grupa za odlazak na Evropsko prvenstvo 2020. godine biće obavljen 2. decembra.

Trideset reprezentacija već je smešteno u jedan od šest šešira na osnovu učinka u Ligi nacija, a do utorka će biti popunjena i sva preostala mesta.

Ono što već sada možemo da kažemo, a vezano je za naš državni tim, jeste da će Srbija biti smeštena u treći šešir bez obzira na to da li će zauzeti prvo ili drugo mesto u četvrtoj grupi C divizije u Ligi nacija.

"Orlovima" je garantovano mesto u trećem šeširu, a uz njih će se u istom naći reprezentacije Turske, Republike Irske, Severne Irske i Finske. Još pet reprezentacija naknadno će zauzeti svoja mesta u ovom šeširu.

Gore pobrojane selekcije ujedno neće moći da budu rivali naše reprezentacije u narednom kvalifikacionom ciklusu, ali zato hoće nacionalni timovi koji su već zauzeli mesta u prvom i drugom šeširu, a među njima ima mnogo nepoželjnih.

Šešir 1: Belgija, Portugal, Francuska, Španija, Švajcarska, Holandija, Italija, Engleska;

Šešir 2: Island, Bosna i Hercegovina, Ukrajina, Rusija, Danska, Vels, Švedska, Austrija;

U drugom šeširu ostalo je da se popuni još jedno mesto, a za njega konkurišu selekcije Hrvatske, Nemačke i Poljske. "Kockasti" će verovatno u prvi šešir je imaju 4 osvojena boda u svojoj grupi Lige nacija, dok Poljska i Nemačka kolo pre kraja imaju po bod. Poljaci u poslednjoj utakmici igraju protiv Portugala, a Nemačka protiv Holandije na domaćem terenu. Island je već kao najlošija reprezentacija A divizije u Ligi nacija smešten u drugi šešir.

Kao što možete da zaključite, među pomenute tri selekcije (Hrvatska, Poljska i Nemačka) traže se poslednja dva člana prvog šešira.

Srbija će iz prvog i drugog šešira dobiti po jednog rivala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a jasno je da iz grupe najboljih nema previše povoljnih opcija. U drugom šeširu ima reprezentacija za izbegavanje, ali i onih koje su po kvalitetu u rangu našeg državnog tima.

Evo kako trenutno izgledaju četvrti, peti i šesti šešir.

Šešir 4: Albanija, Kipar, Slovenija, Estonija, Litvanija;

Šešir 5: Luksemburg, Jermenija, Azerbejdžan, Moldavija;

Šešir 6: San Marino.





U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo imaćemo pet grupa sa po šest reprezentacija i isto toliko grupa sa pet selekcija.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Šeširi otvaraju mogućnost, Ex-Yu grupa u kvalifikacijama za EURO?

Izvor: Sportske.net, 19.Nov.2018, 11:29

Nismo sigurni koliko bi ovo bilo dobro, ali kuglice su te koje odlučuju...Do utorka uveče znaćemo konačan poredak državnih timova u Ligi nacija, a samim tim i njihove pozicije na predstojećem žrebu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine...Pisali smo tokom jučerašnjeg dana da će reprezentacija...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.