EURO 2020: Italijani marširaju, Velšani se osmehuju, Arnautović kažnjen utakmicom neigranja, moda pomeranja flašica

Izvor: B92, 16.Jun.2021, 20:34

EURO 2020: Italijani marširaju, Velšani se osmehuju, Arnautović kažnjen utakmicom neigranja, moda pomeranja flašica

Italija deklasirala i Švajcarsku, Finci ne znaju za pobedu nad Rusijom više od 100 godina.

Italijanska arija u Rimu, koja je razgalila i Velšane.

Manuel Lokateli je bio heroj Italije protiv anemične Švajcarske u 2. kolu Grupe A Evropskog prvenstva, a kada je pred kraj meča izlazio sa terena aplaudirao mu je ceo stadion i cela klupa sa rezervnim igračima.

Fudbaler Sasuola koga žele mnogi engleski klubovi postigao je dva gola i ujedno je postavio neke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekorde.

Sa 23 godine i 159 dana, Lokateli je najmlađi strelac na tekućem Evropskom prvenstvu i ujedno najmlađi strelac za Italiju na evropskim prvenstvima još od 2012. godine i Marija Balotelija n(21 godina i 321 dan).

Pobeda Italije nad Švajcarskom 3:0 i te kako je išao na vodenicu reprezentacije Velsa, koja je ranije danas u Bakuu savladala Tursku 2:0.

Pre tačno tri godine, fudbalska reprezentacija Rusije otvorila je Svetsko prvenstvo ubedljivom pobedom nad Saudijskom Arabijom 5:0.

A 16. juna 2021. godine, Rusija je, posle ubedljivog poraza od Belgije 0:3, zabeležila prvi trijumf na Euro 2020, savladavši Finsku 1:0, golom Alekseja Mirančuka.

- Grupa A -

Italija maršira na Evropskom prvenstvu.

Dve utakmice - dve pobede i gol-razlika 6:0.

Posle trijumfa nad Turskom 3:0 na otvaranju prvenstva, Italija je postigla novu "trojku", potpuno dominirala u meču protiv Švajcarske i prva ušla među 16.

Dva gola Lokatelija i Ćiro Imobile koji je zapečatio trijumf.

Italija je postigla 59 golova u poslednjih 19 utakmica, a primila je samo tri.

Poslednji put odbrana "azura" poklekla je još 14. oktobra 2020. godine.

Turska je eliminisana sa Evropskog prvenstva posle samo dve utakmice.

Posle ubedljivog poraza od Italije u Rimu, Turska je poražena i od Velsa 0:2 u meču u Bakuu u Azerbejdžanu, gde je praktično bila domaćin.

Vels je pobedio golovima golom Arona Remzija i Konora Robertsa, uz promašeni penal Gereta Bejla.

Glavni grad Azerbejdžana je maltene bio domaći teren za Tursku, s obzirom na moto koji se čuo u Azerbejdžanu - dve države, jedna nacija.

Ispred stadiona su se i prodavali dresovi u tom tonu - boje Turske i Azerbejdžana.

Ali ni to nije pomoglo Turcima, koji su najbolju priliku imali preko 35-godišnjeg Buraka Jilmaza, turskog Bendžamina Batona, koji je iz blizine promašio veliku šansu u prvom delu.

Čovek odluke bio je Aron Remzi koji je postigao ili je asistirao u tačno polovini od ukupno 12 golova koje je Vels postigao na turnirima evropskog prvenstva (dva gola i četiri asistencije).

Pobedu Velsa potvrdio je Konor Roberts u sudijskoj nadoknadi.

Velšani bi i ubedljivije slavili da je Geret Bejl postigao gol iz penala u 61. minutu.

Ali šutirao je daleko iznad prečke.

On je postao prvi igrač koji je promašio ceo gol iz penala (uključujući i penal-serije) još od španskog igrača Raula na turniru u Francuskoj 2000. godine.

Rezultati Grupe A:

Italija - Turska 3:0

Vels - Švajcarska 1:1

Turska - Vels 0:2

Italija - Švajcarska 3:0

Tabela:

Meč u Sankt Peterburgu odlučen je u finišu prvog dela, posle duplog pasa Artema Dzube i Mirančuka koji je izuzetnim udarcem sa oko 12 metara poslao loptu na pravo mesto.

Finska i Rusija sada imaju po tri boda pre poslednjeg kola Grupe B u ponedeljak.

Finska je u subotu pobedila Dansku 1:0, ali je taj meč bio u senci mučnog događaja kada se danski vezista Kristijan Eriksen odjednom srušio na travu da bi potom bio prebačen u bolnicu gde se oporavlja.

Pre utakmice u sredu, svi igrači finske reprezentacije istrčali su na teren u majicama na kojima je pisalo: "Ozdravi, Kristijan".

Rezultati utakmica Grupe B:

Finska - Danska 1:0

Rusija - Belgija 0:3

Finska - Rusija 0:1

Danska - Belgija u četvrtak

Tabela:

Napadač austrijske reprezentacije Marko Arnautović kažnjen je utakmicom neigranja zbog, ocenio je Disciplinski komitet Evropske fudbalske unije (UEFA), uvredljive gestikulacije u nedeljnoj utakmici protiv Severne Makedonije.

Arnautović, koji ima srpsko poreklo, gestikulisao je u pravcu reprezentativaca Severne Makedonije Egzona Bejtualija i Ezjgana Alioskog, koji imaju albanske korene.

Posle meča, Arnautović je rekao da nije rasista (UEFA takve ispade karakteriše kao rasizam, ne šovinizam).

Potom se izvinio zbog načina na koji je proslabio gol.

"Razmenili smo neke oštre reči, bilo je mnogo emocija i želim da se izvinim, pre svega mojim prijateljima iz Severne Makedonije i Albanije".

Austrijski reprezentativac naveo je da ima prijatelje u skoro svim zemljama sveta.

"Hoću da budem veoma jasan: Ja nisam rasista, zalažem se za različitosti i svi koji me poznaju su svesni toga".

Arnautović neće igrati u narednoj utakmici Austrije protiv Holandije, a reprezentacija Severne Makedonije igra protiv Ukrajine.

Novi rekorder po broju golova na Evropskim prvenstvima, Portugalac Kristijano Ronaldo je na konferenciji za novinare pred meč sa Mađarskom pomerio flašice koka-kole koje su bile postavljene na stolu ispred njega, da bi potom uzeo flašicu vode i rekao: "Samo voda".

Ronaldov potez imao je direktne negativne posledice po američkog proizvođača osvežavajućeg pića - izveštava se da je tržnišna vrednost pala za oko četiri milijarde dolara.

Neće propasti - ukupna vredniost Koka-kole je oko 240 milijardi dolara.

"Svako ima pravo na to koje piće voli", saopštila je Koka-kola, dodajući da svako ima različite "ukuse i potrebe".

A tamo gde je Ronaldo stao, nastavio je francuski reprezentativac, 28-godišnji Pol Pogba.

Snimak kako sa stola na konferenciji za novinare sklanja flašicu piva Hajneken postao je viralan na društvenim mrežama.

Pogba, koji je musliman, nije ništa komentarisao, samo je diskretno premestio bezalkoholno pivo i stavio ga ispod stola tokom konferencije za štampu posle pobede Francuske nad Nemačkom 1:0 u Grupi F.

UEFA za sada ne preduzima nikakve akcije protiv ovakvih stvari, iako je reč o dva istaknuta sponzora takmičenja.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

EURO 2020: Rusi srećni na današnji dan, Velšani blizu druge runde, Arnautović kažnjen utakmicom neigranja, moda pomeranja flašica

Izvor: Radio 021, 16.Jun.2021

Vels nadomak druge runde Evropskog prvenstva, Finci ne znaju za pobedu nad Rusijom više od 100 godina.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.