EURO 2020 - Norvežani ili neko drugi? Protivnika Srbije će odrediti žreb?!

Izvor: Sportske.net, 11.Okt.2019, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EURO 2020 - Norvežani ili neko drugi? Protivnika Srbije će odrediti žreb?!

Srbija će, skoro izvesno, ostati bez Evropskog prvenstva kroz kvalifikacije za EURO. Ostaje nakon toga samo jedan način - plej-of Lige nacija.

Reprezentacija Srbije se najverovatnije neće plasirati na Evropsko prvenstvo 2020. godine kroz kvalifikacije, već će svoj put morati da potraži na drugi preostali način.

Taj način je plej-of Lige nacija, sećate se da smo bili prvi u grupi gde smo bili bolji od Rumunije, Crne Gore i Litvanije, pa smo obezbedili >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << to plej-of mesto.

U plej-ofu za plasman na EURO igraju četiri reprezentacije koje se ne budu plasirale kroz kvalifikacije, a izvesno je da će jedno mesto zauzeti Srbija, a 100% je sigurno da će učestvovati i Škotska.

Situacija je takva da Srbija definitivno neće igrati u polufinalu tog plej-ofa protiv Škotske, moguć je jedino susret u finalu.

Četiri ekipe koje su obezbedile plej-of su Škotska, Norveška, Srbija i Finska, a kao što rekosmo, Škotska je definitivno u plej-ofu, a Srbija skoro sigurno.

Finska je nadomak Evropskog prvenstva kroz kvalifikacije, a potencijalni protivnik Srbije, Norveška, ima i dalje šansu da se plasira kroz kvalifikacije. Norvežani se nalaze u jakoj grupi sa Španijom, Švedskom i Rumunijom od jakih rivala i bore se za to drugo mesto, imajući u vidu da su Španci ubedljivo prvi.

Oni prekosutra igraju meč sa Španijom kod kuće i ukoliko pobede, mogu da se nadaju Evropskom prvenstvu i bez plej-ofa Lige nacija.

Ukoliko stanje ostane ovakvo kakvo jeste u ovom trenutku, bili bi sledeći parovi u polufinalu:

Škotska - Bugarska/Izrael/Mađarska/Rumunija

Norveška - Srbija


Verovali ili ne, u ovom slučaju radio bi žreb za protivnika Škotima.

Ukoliko se desi da se Norvežani i Finci plasiraju kroz kvalifikacije, protivnik Srbije će biti jedna od pomenute četiri reprezentacije (Bugarska, Izrael, Mađarska ili Rumunija) koje će odrediti žreb.

Ipak, sačekajmo odvijanje situacije do samog kraja...
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

BONUS TIKET: Mogu li Ukrajinci kao protiv nas?

Izvor: MozzartSport.com, 11.Okt.2019

Prvog dana okobarskih kvalifikacionih mečeva za Evropsko prvenstvo 2020. godine reklo bi se – dobro ste prošli. A kad je već tako zašto ne nastaviti? I danas nekoliko veoma uzbudljivih utakmica, Englezi jure plasman na Euro, a biće vatre i na ostalim utakmicama. Nije to posebno velika ponuda,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.