Izvor: HotSport.rs, 20.Jun.2017, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP ZA ŽENE: Oslabljene Srpkinje eliminisane, neće braniti pehar

Košarkašice Srbije su Evropsko prvenstvo završile u osmini finala.

Izabranicama Stevana Karadžića je na put stala Letonija koja je pobedila rezultatom 75:70 (24:12, 10:20, 19:19, 22:19).
Letonke su krenule veoma silovito od samog početka, naše reprezentativke se u uvodnim miuntima nisu snašle, pa je prednost rivalki bila sve ubedljivija. Ubrzo je razlika bila na dve cifre, a prvi kvartal >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << je završen sa rezultatom 24:10. Već tada se videlo da će Srpkinje imati težak posao u pragu da se domognu četvrtfinala.
Ali ipak, naše košarkašice su se uzdigle u nastavku duela i usepele da već do kraja prvog poluvremena uđu u rezultatski ritam koje su diktirale Letonke. U trećoj četvrtini je usledio preokret Srbije, činilo se da naše reprezentativke imaju psihološku prednost koja će rešiti pitanje pobednika, ali nije bilo tako.
Usledio je novi pad u poslednjoj deonici. Sve sumnje u pitanje pobednika je otklonila Krastina trojkom na minut do kraja kada je donela Letoniji vođstvo od šest poena.
Najbolja je u pobedničkom timu bila Kristine Vitola sa 19 poena, dok je Anete Šteinberga ubacila 18, a Krastina 13. U našem nacionalnom timu je najbolji učinak imala Tamara Radočaj koja je postigla 14 poena, dok je Jelena Milovanović dodala 13.
The post EP ZA ŽENE: Oslabljene Srpkinje eliminisane, neće braniti pehar appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.