EP U20: Hrvatska u finalu, Srbija razbila Furiju

Izvor: N1 televizija, 21.Jul.2018, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP U20: Hrvatska u finalu, Srbija razbila Furiju

Mlada košarkaška reprezentacija Hrvatske plasirala se u finale Evropskog prvenstva za igrače do 20 godina pošto je savladala domaćina Nemačku 69:61. Srbija je u borbi za plasman od petog do osmog mesta bila ubedljiva protiv Španije.

Za razliku od prvog polufinala u kojem je Izrael bio ubedljiv protiv Francuske 83:57 Hrvatska je vodila veliku borbu protiv domaćina. Nemci su odlično počeli, poveli 15:9, ali su Hrvati do kraja prve četvrtine preokrenuli i na prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << odmor otišli sa vođstvom 19:18. Potom su u drugom periodu uspeli da odu na +5 (29:24), ali nisu uspeli da sačuvaju tu prednost do poluvremena i na veliki odmor otišli su sa samo minimalnom prednošću 32:31.

U trećoj četvrtini vodila se prava rovovska borba. Rezultat se kretao između +2 za Nemačku i +3 za Hrvate, ali je bilo jasno da će četvrta deonica biti odlučujuća. Tako je i bilo. Ključna je bila serija 8-0 za Hrvatsku zahvaljujući kojoj su u poslednji minut ušli sa +8 (64:56). Tu prednost nije ispuštala do kraja i plasirala se zasluženo u finale.

Kod pobednika Krešimir Ljubičić i Mate Kalajzić postigli su po 18 poena, sa tim da je Kalajzić imao i 11 skokova, dok su kod Nemačke Nils Hazfirter sa 15 i Filip Stanić sa 11 bili jedini dvocifreni. Hrvatska će u nedelju sa Izraelom igrati finale, a Francuska i Nemačka igraće za bronzu.

Za peto mesto igraće Srbija, koja je bila brutalna protiv Španije. Orlovi su odigrali najbolju utakmicu na šampionatu i slavili 89:70, iako su pred poslednju četvrtinu imali +26. Najefikasniji kod Srbije bila su tri igrača sa po 15 poena Miloš Glišić, Aleksa Radanov i Boriša Simanić, Vuk Vulikić postigao je 12, a kod Španije Pol Figeras 19. Srbija će za peto mesto igrati protiv Turske, koja je savladala Italiju 91:80, dok će Azuri za sedmo protiv Španije.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.