EP U STRELJAŠTVU Srpski strelci oborili državni rekord

Izvor: 011vodič.com, 20.Sep.2019, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP U STRELJAŠTVU Srpski strelci oborili državni rekord

Muška reprezentacija Srbije puškom (Milenko Sebić, Stevan Pletikosić, Milutin Stefanović) osvojila je vrlo dobro sedmo mesto u ekipnom plasmanu u gađanju MK puškom iz trostava na Evropskom prvenstvu malokalibarskim oružjem u Bolonji, objavio je Streljački savez Srbije.
Kladionica MaxBet vam je pripremila novo iznenađenje. Pokrećemo novu mobilnu aplikaciju, koja je već dostupna za Android. Uskoro >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << će moći da se skine i za IOS. Više informacija možete pronaći na sajtu naše kladionice, kao i na Jutjub kanalu.
Naši reprezentativci su pogodili 3.508 krugova i tako oborili državni rekord, ali to ovaj put, u jakoj konkurenciji, nije bilo dovoljno za medalju. Pojedinačno je najuspešniji bio Milenko Sebić na 17. mestu, Stevan Pletikosić je zauzeo 24, a Milutin Stefanović 35. poziciju. Za pojedinačan plasman borilo se 66 strelaca, a u ekipnoj konkurenciji učestvovalo je 19 zemalja.
Ovog petka su se nadmetale i dve članice ženskog nacionalnog tima Srbije. Zorana Arunović i Jasmina Milovanović su solidno startovale u kvalifikacijama u gađanju malokalibarskim pištoljem. Posle prve faze takmičenja (30 metaka precizna paljba), Zorana Arunović se nalazi na sedmom, a Jasmina Milovanović na 13. mestu. U subotu ih očekuje još 30 metaka brzom paljbom.
Naš najbolje rangiran reprezentativac u trostavu, Milenko Sebić je “ubio” 1.171 krug. Dugo je bio u borbi za plasman među osam najboljih, a na kraju od finala, koje će biti održano u subotu, ga je delilo šest krugova, Pletikosić je takmičenje završio sa 1.170, a Stefanović sa 1.167 krugova. Ukupan rezultat 3.508 je čak za četiri kruga bolji od državnog rekorda koji je tim Srbije, u kome su bili Sebić, Pletikosić i Nemanja Mirosavljev, ostvario na Evropskom prvenstvu 2015. u Mariboru.
Ipak, bronzana medalja, koju je osvojila Mađarska, je ostala deset krugova daleko. O kvalitetu takmičenja mnogo govori podatak da je do zlata došla Norveška sa novim svetskim rekordom – 3.540, pet krugova boljim ostvarenjem od dosadašnjeg najboljeg rezultata svih vremena, koji je od Svetskog prvenstva u Čangvonu prošle godine držala Rusija. Selekcija Rusije je ovog petka bila šesta, sa samo dva kruga više od Srbije.


The post EP U STRELJAŠTVU Srpski strelci oborili državni rekord appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: Android

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Strelcima Srbije sedmo mesto na EP i državni rekord

Izvor: RTS, 20.Sep.2019

Muška reprezentacija Srbije u sastavu Milenko Sebić, Stevan Pletikosić, Milutin Stefanović osvojila je sedmo mesto u ekipnom plasmanu u gađanju MK puškom iz trostava (3 puta 40 metaka) na Evropskom seniorskom prvenstvu malokalibarskim oružjem u Bolonji. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.