Izvor: RTS, 23.Apr.2021, 11:00

EHF kongres, oblikovanje rukometne budućnosti

Kongres Evropske rukometne federacije održaće se danas i sutra u Beču.
Kako je naveo RSS, izbor za najvažnije pozicije EHF, krovne organizacije evropskog rukometa predstavlja ključni trenutak za razvoj rukometa u sledećoj deceniji, a novoizabrani članovi imaće četvorogodišnji mandat do 2025. godine.

Slogan EHF Kongresa 2021 je Evropska rukometna budućnost, a pored izbora, važna tačka dnevnog reda biće izveštaj o Evropskom rukometnom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Master planu, predstavljenom na Evropskom prvenstvu za rukometaše u januaru prošle godine.
"Ovo je prilika da se oblikuje budućnost rukometa i verujem da ćemo uz znanje, stručnost i strast prema igri ostvariti viziju da učinimo rukomet najatraktivijim timskim sportom u Evropi", rekao je predsedik EHF Mihael Vederer.
Prvi čovek evropskog rukometa Vederer jedini je kandidat za predsedavajuću funkciju u EHF za naredne četiri godine.
Očekuje se da će EHF Kongresu u prestonici Austrije prisustvovati predstavnici 40 članova nacionalnih federacija, a preostali članovi će biti u prilici da događaj prate na daljinu, što EHF Kongres 2021 čini prvim Kongresom organizovanim na ovaj način.
Delegaciju Rukometnog saveza Srbije na Kogresu u Austriji predvodi predsednica saveza Milena Delić.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.