Izvor: Radio 021, 28.Avg.2019, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvojica Vošinih prvotimaca na spisku za U21 reprezentaciju: Veselinović i Devetak u nacionalnom timu

Selektor mlade reprezentacije Srbije Nenad Milovanović objavio je spisak igrača na koje računa u utakmicama protiv Rusije i Letonije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a među njima su i prvotimci Vojvodine Mladen Devetak i kapiten Ranko Veselinović.

"Orlići" će 6. septembra igrati protiv selekcije Rusije, a četiri dana kasnije će dočekati reprezentaciju Letonije.

Na spisku novoizabranog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << selektora Nenada Milovanovića na koje računa u naredne dve utakmice, našlo se 27 imena mladih igrača.

Među njima su i dva standardna prvotimca Vojvodine - Novosađani Mladen Devetak i mladi kapiten tima Ranko Veselinović. Obojica su rođena u martu 1999. godine. U pitanju su defanzivci koji su ponikli u Vošinoj omladinskoj školi "Ilija Pantelić", a koji od 2017. godine imaju profesionalne ugovore sa novosadskim superligašem.

Da šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović ozbiljno računa na ovu dvojicu mladih igrača, osim toga što je Veselinoviću dao kapitensku traku, pokazuje i to da su igrači sa brojem 3 i 33 standardni u prvoj postavi na utakmicama Superlige na uspešnom startu ove sezone. Devetak je propustio meč protiv Proletera, jer mu je pretilo da, u slučaju žutog kartona, propusti derbi sa Crvenom zvezdom u subotu, 31. avgusta.

Na spisku mladih reprezentativaca nalaze se još i: 

Golmani: Dušan Marković (Rad), Marko Ilić (Voždovac) i Aleksandar Stanković (Grafičar)

Odbrana: Svetozar Marković (Olimpijakos), Strahinja Pavlović (Partizan), Ranko Veselinović (Vojvodina), Mladen Devetak (Vojvodina), Aleksa Terzić (Fiorentina), Zlatan Šehović (Partizan), Strahinja Bošnjak (Voždovac), Dominik Dinga (Partizan)

Vezni red: Njegoš Petrović (Crvena zvezda), Stefan Kovač (Čukarički), Ivan Ilić (NAC Breda), Luka Ilić (NAC Breda), Erhan Mašović (Horsens), Uroš Račić (Famalikao), Igor Zlatanović (Numansija), Luka Adžić (Anderleht), Filip Stuparević (Votford), Filip Stevanović (Partizan), Veljko Birmančević (Čukarički), Jovan Nišić (Voždovac), Nikola Čumić (Radnički Niš)

Napad: Dupan Vlahović (Fiorentina), Dejan Joveljić (Ajntraht), Slobodan Tedić (Čukarički).

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.