Drugo zlato za Mjur i prvo za Finca

Izvor: B92, 19.Avg.2022, 21:44

Drugo zlato za Mjur i prvo za Finca

Britanska atletičarka Lora Mjur osvojila je zlatnu medalju u trci na 1.500 metara na Evropskom prvenstvu u Minhenu.

Mjur je do svog drugog zlata na evropskim prvenstvima stigla rezultatom 4:01,08 minuta.

Drugo mesto je zauzela Kjara Megin iz Republike Irske (4:02,56), dok je treća kroz cilj prošla Sofija Enaui iz Poljske (4:03,59).

Finski atletičar Topi Raitanen osvojio je zlatnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << medalju na 3.000 metara stiplčez na Evropskom prvenstvu u Minhenu.

Ovo je prva zlatna medalja za Finca na evropskim prvenstvima, a do nje je stigao rezultatom 8:21,80 minuta.

Mesto na podijumu zauzela su i dvojica Italijana. Srebro je osvojio Ahmed Abdelvahed (8:22,35), dok je bronza pripala Osami Zoglamiju (8:23,44).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rekordi na sve strane u Minhenu

Izvor: B92, 19.Avg.2022

Čak tri rekorda šampionata postavljena su u subotu uveče na Evropskom prvenstvu u atletici koje se održava u Minhenu...Norveški atletičar Karsten Varholm osvojio je zlatnu medalju u trci na 400 metara prepone na Evropskom prvenstvu u Minhenu...Olimpijski šampion iz Tokija i vlasnik svetskog rekorda,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.