Dončić: Nisam na 100 odsto, dobio sam injekciju u leđa

Izvor: B92, 14.Sep.2022, 23:47

Dončić: Nisam na 100 odsto, dobio sam injekciju u leđa

Košarkaš Slovenije Luka Dončić govorio je na konferenciji za medije nakon eliminiacije njegovog tima sa Evropskog prvenstva.

Aktuelni evropski šampion je pretrpeo neočekivan poraz proitv Poljske (90:87) i time završio učešće.

"Prvo da čestitam Poljskoj, igrali su sjajno od prvog do poslednjeg minuta. Za njih je ovo veliki uspeh. Mi nismo dobro ušli u meč, nismo imali energije, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada smo se vratili uspela je Poljska da se vrati", rekao je Dončić.

Košarkaš Dalasa je rovit ušao u meč, pa je novinare zanimalo da li je na 100 odsto?



"Ne znam, verovatno nisam na 100 odsto, u trećoj četvrtini sam dobio injekciju u leđa, Ali to nije izgovor, danas sam igrao očajno i izneverio sam svoj tim i celu zemlju koja nas je podržavala"
, smatra Dončić.

Nije bio zadovoljan sudijskim odlukama.

"Ne znam, uvek samo reprezentujem svoju zemlju. Kada sam zdrav, igraću za Sloveniju. Igrao sam vrlo loše. Drugačije je u odnosu na klub, najlepše je igrati za Sloveniju, mislim da smo se svi borili, pogotovo u drugom poluvremenu. Ti porazi bole, sport je takav" rekao je Dončić i dodao:

"Ne, stvarno svaka čast Poljacima. Mnogi su nas smatrali favoritima. Oni imaju odličan tim, kao i Belgijanci. Ovaj Evrobasket je bio odličan, nismo uspeli da prođemo dalje, tužni smo. Na ovom Evrobasketu je bilo toliko neverovatnih ekipa."

Poljake je do pobede predvodio fenomenalni Mateuš Ponitka koji je postao treći igrač u istoriji Evrobasketa koji je ostvario tripl-dab.

"Verovatno jeste NBA igrač, ja nisam generalni menadžer nego igrač, ali verovatno jeste. Igrao sam sa njim nekoliko puta i znam koliko je dobar", zaključio je Dončić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.