Đorđević: Bez reklame onih koji su odbili

Izvor: B92, 26.Maj.2015, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Bez reklame onih koji su odbili

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević poručio je da je cilj tima na Evropskom prvenstvu finale, a samim tim i viza za Olimpijske igre u Riju.

Naša reprezentacija će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi B, u Berlinu, sa Islandom, Turskom, Španijom, Italijom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Nemačkom. Šampionat ‘Starog kontinenta’ igraće se od 5. do 20. septembra, a Đorđević je svojim izabranicima okupljanje zakazao za 15. jul.

Pokriveni smo na svim pozicijama i moj zadatak je da uvedem ekipu u formu, u pravo vreme. Nemamo prava da bežimo od toga da je cilj osvajanje medalje, biće teško, ali od mog dolaska cilj je plasman u Rio, što znači da želim da predvodim ekipu do finala. Nema više skrivanja”, izjavio je Đorđević.

Đorđević je istakao da je njegova želja da reprezentacija Srbije igra kao novi prvak Evrope – Real Madrid.

Real igra najbolju košarku u Evropi, u jakom ritmu i mislim da bismo i mogli slično, posebno što imamo igrače za takav stil”, naveo je Đorđević.

Kada je u pitanju spisak igrača Đorđević je objasnio poziv Ercegu i Raduljicu i izostanak Lučića.

Erceg u kontinuitetu igra odlično već nekoliko sezona, želeo je i prošle godine da igra, ali imao je problem sa Ahilovom tetivom. Izjasnio se da je spreman da pomogne i može da bude interesantan u određenim taktičkim zamislima. Raduljica je imao peh pošto je u NBA imao dva kratkoročna ugovora, što donosi određenu dozu stresa, mirovao je, ali u sličnoj situaciji bio je i prošle godine i zna se kolio je bio važan na Svetskom prvenstvu. Verujem da će se vratiti u takmičarsku formu. S druge strane, žao mi je zbog Lučića koji dugo vuče povredu leđa”, naglasio je Đorđević.

Đorđević je otkrio da je nekolicina igrača odbila poziv, ali nije hteo da ih reklamira, dok Nikola Radičević iz Sevilje nije pozvan jer je prethodno odbio poziv u univerzitetsku selekciju.

Moram da budem kritičan. Ne znam koji su njegovi razlozi i sigurno je da kada odbije univerzitetsku selekciju ne može da razmišlja o mom pozivu. Neću o tome ko je još odbio, sponzori nas plaćaju da ih reklamiramo, a ne igrači”, poručio je Đorđević.

Srbija će početi pripreme 15. jula u Beogradu, a četiri dana kasnije planiran je put u Kranjsku Goru. Potom slede turnir u Francuskoj, prijateljski duel sa Francuzima u “Kombank areni” 12. avgusta, “Trofej Beograda”, turnir u Izraelu i na kraju dve utakmice sa Slovenijom, u Ljubljani i Banjaluci, 29. avgusta, kao generalna proba.

Kompletan spisak selektora Đorđevića pročitajte u posebnoj vesti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.