Izvor: RTS, 16.Jan.2022, 20:35

Đerona: Taktika i psihološka priprema za pobedu protiv Francuske

Pred rukometašima Srbije je odlučujući meč za plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva, duel sa selekcijom Francuske. Meč se igra u ponedeljak od 20.30, direktan prenos je na našem Prvom programu. Selektor Đerona naglasio je da je pored taktike i fizičke pripreme neophodno i psihološki se spremiti.
Rukometaši Srbije nemaju mnogo vremena da se osvrću na prethodnu utakmicu na Evropskom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prvenstvu. Sav fokus je prebačen na novi duel koji ih očekuje i to najvažniji, sa najtežim protivnikom.

"Orlovi" su sa aktuelnim olimpijskim šampionom pre godinu dana odigrali dve odlične utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a sada iako u drugačijim okolnostima, priželjkuju da se uspeh ponovi.
"Moramo da se fokusiramo na meč sa Francuskom sutra, ali smo ovog jutra iskoristili priliku da pogledamo video i analiziramo greške od juče, mislim da je to važno. Evidentno je da su nam nedostajale pripremne utakmice sa Nemačkom i šteta je što smo stigli na takmičenje bez provera."
"Naša ekipa je pokazala ponovo da je u odbrani jaka, ali smo imali probleme u tranziciji i pozicionom napadu. Nismo odigrali dobro, bilo je nesporazuma, ali siguran sam da će sa više rada i utakmica to biti ispravljeno."
"Sada već pripremamo analize za Francusku i u toku popodneva ćemo raditi na detaljima igre za sutrašnju utakmicu i pokušati kao što je to bio slučaj u Zrenjaninu pre godinu dana i da pobedimo istom razlikom kako bismo išli u narednu fazu takmičenja, započeo je selektor Toni Đerona i dodao:
"Odbrana je bila dobra jer je protivnik postigao 23 gola, iako je bilo malih grešaka. Osnovni problem je bio u tranziciji i pozicionom napadu. Ne žalim da pričam problemima sa sastavom, problemima sa koronavirusom, ali za pojedine igrače ovo je prvo takmičenje i atmosfera u hali je bila uzavrela."
"Moramo da nastavimo da radimo po planu po kom smo započeli i zaista je šteta što smo propustili priliku da se već nađemo u sledećoj fazi takmičenja, kako bismo dobili još iskustva, više mečeva znači veće iskustvo. Sutra moramo dati sto odsto sebe u utakmici sa Francuskom i hladne glave kako bismo uradili ono što treba da uradimo."
Za utakmicu se treba dobro i fizički i taktički i pre svega psihološki spremiti
"Igrače koji su imali veliku minutažu juče, kao što su Pešmalbek, Marsenić, Kukić pokušaćemo da oporavimo, to je što se tiče fizičke pripreme. Ali psihološki momenat je najvažniji. Ne smemo zaboraviti da su okolnosti potpuno drugačije u odnosu na utakmice sa Francuskom pre godinu dana."
"Posle toga su dobro igrali Svetski šampionat i osvojili zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Ta ekipa igra sa velikim samopouzdanjem. U utakmici sa Hrvatskom su vodili sve vreme, u meču sa Ukrajinom su igrali odlično. Ulazimo u utakmicu sa Francuskom sa prvim porazom u posle dužeg vremena i bez mogućnosti koju smo imali prethodne godine - da pripremamo meč u punom sastavu i u punom trenažnom procesu."
"Iako neki igrači nedostaju, od početka priprema do same utakmice imali smo iste igrače u trenažnom procesu i mogli smo normalno da radimo. Sada je problem što iz dana u dan pravimo izmene sa igračima, neki odlaze, drugi dolaze ali nemaju vremena da treniraju sa grupom. Situacija je jednostavno takva, ali siguran sam da će momci, ceo tim dati sve od sebe", rekao je selektor Toni Đerona.
Utakmica Francuska - Srbija na programu je u ponedeljak od 20.30 časova. Direktan prenos je na našem Prvom programu.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đerona: Moramo da se fokusiramo na Francusku

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jan.2022

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona rekao je danas da svi u ekipi moraju da se fokusiraju na naredni meč protiv Francuske, kao i da će pokušati da dođu do pobede sa dovoljnom razlikom, koja bi garantovala plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

MEČ ODLUKE: Srpski rukometaši večeras (20.30) igraju protiv Francuske! Pred Orlovima je TEŽAK ZADATAK, ali ne i NEMOGUĆ!

Izvor: Kurir, 17.Jan.2022, 10:11

Rukometaši Srbije igraju večeras protiv Francuske odlučujući meč na Evropskom prvenstvu u Segedinu.

Nastavak na Kurir...

Srbija nemoćna protiv Francuske - "orlovi" se oprostili od EP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2022

Muška rukometna reprezentacija Srbije eliminisana je sa Evropskog prvenstva u Segedinu...U 3. kolu grupe C "orlovi" su poraženi od selekcije Francuske rezultatom 29:25 (16:7) i tako završili učešće na kontinentalnom šampionatu...Iz ove grupe dalje idu Francuska, sa maksimalnim učinkom, i Hrvatska...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.