Crnogorci pakuju kofere, Slovenija ih poslala kući

Izvor: B92, 17.Jan.2018, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorci pakuju kofere, Slovenija ih poslala kući

Rukometaši Slovenije ubedljivo su savladali Crnu Goru 28:19 (14:13) i prvom pobedom na Evropskom prvenstvu potvrdili plasman u drugu fazu takmičenja.

Slovencima je u poslednjem kolu prve grupne faze bio dovoljan i remi, ali su impresivnom igrom u drugom poluvremenu deklasirali rivala.

Crna Gora je dobro parirala timu Veselina Vujovića u prvih 30 minuta, u nekoliko navrata imala i prednost (4:3, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 12:11, 13:12), ali nizom grešaka omogućava rivalu da preokrene na 14:13 pred pauzu.

Slovenci meč reševaju u prvih deset minuta drugog poluvremena, koriste isključenje rivala s kraja prvog dela i uz dva gola Blagotinšeka prvi put stižu do +3 (17:14), a u međuvremenu prave još jednu mini seriju i beže na 21:16, što je prelomilo meč.

Vujovićev tim je do impresivne pobede nosio Gasper Marguc sa šest golova iz isto toliko šuteva, a pratili su ga Marko Bezjak sa 5 (6) i Blaž Blagotinšek sa četiri (5), dok je na golu solidan bio Urban Lesjak sa sedam intervencija.

Najefikasniji u selekciji Crne Gore bio je Vasko Sevaljević sa šest golova iz devet šuteva, četiri je postigao Vladan Lipovina, dok je tri dan Miloš Božović. Golmani Rade Mijatović i Nebojša Simić su zajedno odbranili samo četiri šuta.

Grupu C osvojila je Makedonija remijem sa aktuelnim šampionom kontinenta Nemačkom 25:25, pa će preneti najviše bodova u drugu fazu takmičenja.

U Grupi D, Češka je pobedila Mađarsku 33:27 i izbacila naše severne susede iz daljeg takmičenja sa tri poraza. U drugom meču grupe Danska je nanela prvi poraz Španiji sa 25:22 i stigla do drugog trijumfa, pa sva tri tima u drugu fazu nose po dva boda.

Početak meča najavljuje žestoku borbu do poslednjeg atoma snage. Slovenci uz dva gola Bezjaka diktiraju tempo na startu i vode 3:2, ali Božović, Sevaljević i Grbović prave seriju 3:0 i preokreću rezultat za Crnu Goru.

Bezjak trećim golom donosi novi egal, odgovara Sevaljević novim pogotkom za CG, ali Mackovsek ne dozvoljava rivalu da duplira razliku (5:5).

Usledio je period dominacije Slovenije, Grebenc pokreće seriju 3:1 za najveću prednost na meču 8:6 u 18. minutu, ali Lipovina i Sevaljević sa dva gola u nizu poravnavaju rezutat.

Slovenija je nastavila da diktira ritam, ali su Crnogorci pratili rivala u stopu, do 28. minuta kada koriste grešku Bezjaka i odbranu svog golmana, pa pogocima Sevaljevića i Grbovića opet preokreću rezultat (13:12).

Međutim, Slovenci opet preuzimaju inicijativu u samoj završnici, te pogocima Marguca i Mlakara preokreću za 14:13 posle prvog poluvremena.

Slovenci bolje otvaraju drugi deo meča, koriste isključenje Radojevića s kraja prvog poluvremena, te uz dva gola Blagotinšeka povećavaju razliku na maksimalna tri gola (17:14), posle pet minuta igre.

Vujović i Lipovina realizuju dva napada u nizu za CG, ali Blagotinšek trećim golom u drugom delu, te Marguc prvim održavaju Sloveniju na +3.

Crnogorci su potpuno izgubuli samopouzdanje, a Slovenija krenula u još jači ritam pa je serijom od tri gola povećala prednost na ogromnih pet golova (21:16), 17 minuta pre kraja meča.

Deluje kao da Crnogorci nemaju snage da isprate nalet rivala, Slovenija pravi novu seriju 4:1 i povećava dodatno razliku (25:18), teško dostižnu u poslednjih deset minuta.

"Lavovi" su se tada i definitivno predali, čekali su kraj meča, što su razigrani Slovenci iskoristili da ih dotuku, pa su na kraju meč završili serijom 7:2 za konačnih 28:19.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ZAVRŠENO TAKMIČENJE PO GRUPAMA: Vujović odveo Slovence preko Crne Gore do druge faze! Danci moćni protiv Španije

Izvor: Kurir, 17.Jan.2018

Rukometna reprezentacija Slovenije plasirala se u drugu fazu Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, pošto je večeras sa 28:19 pobedila Crnu Goru.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.