Izvor: 011vodič.com, 10.Sep.2019, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorci na novom početku – MaxBet Sport

Crna Gora je na novom početku u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Novi selektor Faruk Hadžibegović  prvi put je okupio igrače 1. septembra. Na prozivci se javilo 11 momaka, kasnije su se pridružili ostali.
MAXBET ASISTENCIJA MONTENEGRO – CZECH R. 1P1-3&2P1-3, X2&0-3
Ono što čeka „solokove“ u predstojećem periodu je kvalifikacioni duel sa Česima. U međuvremenu, pošto su u ovom periodu imali samo jedan zvaničan meč, Crnogorci >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << su dočekali Mađare u prijateljskom susretu. Slavio je domaćin, 2:1, golovima Nebojša Kosović i Stefana Mugoše, s bele tačke.
Bila je to dobra uvertira za novi duel u Podgorici. Česi, koji su na startu kvalifikacija doživeli debakl od Engleske (5:0) a onda nanizali pobede, do senzacije u Prištini, gde su poraženi od tzv. republike Kosovo, stižu u glavni grad Crne Gore.
PAŽNJA!
Crna Gora je poslednji put slavila u zvaničnom meču 14. oktobra 2019. godine, u Litaviniji (4:1).
S druge strane, posle svih turbulencija koje je izazvao meč protiv samozvane države Kosovo, pa remi protiv te selekcije, ozbiljno je ugrožen plasman „đetića“ na šampionat Starog kontinenta. Dva remija i isto toliko poraza u četiri meča nije rezultat koji obećava. Ne obećava ni igra iz prvog duela protiv Čeha, u Olomoucu, kada je Crna Gora poražena s 3:0, ali za njega postoji opravdanje, jer je došao samo tri dana posle duela protiv tzv. Kosova.
Želje su, kao i svakom navijaču Crne Gore, da probamo nešto da napravimo, za početak, pobedničku, radnu atmosferu. Već sam rekao da ne možemo da dozvolimo da budemo peti u grupi sa pet timova, uz sav respekt prema protivnicima, s obzirom na to da imamo igrače koji igraju u jakim klubovima i ligama. Razlog zašto smo tu je na terenu, pa zajedno sa igračima moramo da nađemo rešenje za sve. Motivacija je ista kao na početku. Optimista sam – poručio je novi selektor Faruk Hadžibegić novinarima na prvoj prozivci.
Za kormilara „đetića“ nada poslednja umire…
– Matematički je skoro nemoguće da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo, ali treba da pokažemo na i van terena da smo ekipa koja svakom može da zapreti.
Slično razmišlja i Marko Bakić.
Dok god postoji šansa, treba verovati. Zašto da ne? Biće teško… I selektor je izjavio da imamo teoretske šanse za drugo mesto, ali ne treba da se obaziremo na to. Pripremaćemo se kao da imamo velike šanse za tu poziciju koja vodi na Evropsko prvenstvo. Treba verovati dok god ima šanse, makar ona bila i samo teoretska – jasan je Bakić.
Ove selekcije su se sastajale tri puta i uvek se radovala Češka. U plej-ofu za Evropsko prvenstvo 2012. godine Česi su slavili ukupnim rezultatom 3:0. Kao domaćini 2:0, na stadionu Pod Goricom minimalnim rezultatom.
Poslednji poraz Češke, u Prištini, verovatno je dobro uzdrmao ekipu. To predstavlja olakšavajuću okolnost za Crnogorce. Ukoliko budu bili pravi, ili isti kao protiv Mađara, mogli bi do željenih bodova protiv ranjenog lava.

The post Crnogorci na novom početku – MaxBet Sport appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Crna Gora neće na Euro, psihodeličan rezultat u sudaru Engleza i Kosovara, Albanija rasplakala Island

Izvor: MozzartSport.com, 10.Sep.2019

Rasplet se bliži kraju, pa iako večeras nismo dobili sigurne putnike na Evropsko prvenstvo 2020. godine dobili smo odgovore na pitanje ko verovatno neće. A neće tamo biti Crna Gora zato što je u Podgorici poklekla pred Češkom u Grupi A – 0:3. Crna Gora je sada sedam bodova iza drugoplasirane...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.