Cele sezone nisam dobio toliko batina koliko protiv Škota

Izvor: B92, 23.Jun.2021, 23:38

"Cele sezone nisam dobio toliko batina koliko protiv Škota"

Hrvatska je juče u Glazgovu savladala Škotsku sa 3:1, u meču trećeg kola Grupe D na Evropskom prvenstvu, i tom pobedom se plasirala u osminu finala.

Nikola Vlašić rekao je da je njegova selekcija zasluženo pobedila Škotsku, kao i da nijednog trenutka nije bilo sumnje u konačan ishod.

"Mislim da smo dobro ušli u meč, znali smo da nam odgovara samo pobeda. U napadu smo imali posed, ali i nakon primljenog gola smo kontrolisali utakmicu i zasluženo smo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pobedili. I kada su zabili gol, osećali smo da smo bolji. Nijednog trenutka nije bilo sumnje u pobedu. Na kraju smo ubedljivo pobedili i mislim da je ovo Hrvatska koju svi želimo gledati", rekao je Vlašić.

Vezni fudbaler CSKA iz Moskve je u 17. minutu doveo Hrvatsku u vodstvo, na asistenciju Ivana Perišića, koji mu je glavom spustio loptu.

"Bila je slična situacija i sa Češkom. Pre utakmice Perišić mi je rekao da će mi spustiti loptu, ako bude bio u takvoj situaciji", dodao je 23-godišnji fudbaler.

U Grupi D Engleska je završila na prvom mestu sa sedam bodova, Hrvatska je druga sa četiri, dok je kao treća plasman u nokaut fazu izborila Češka sa takodje četiri boda, a Škotska je sa bodom završila takmičenje.

Hrvatska će u osmini finala Evropskog prvenstva igrati protiv drugoplasirane ekipe iz Grupe E, a mogući protivnici su Švedska, Španija, Slovačka i Poljska.

"Iskreno ne znam ko nam je mogući rival. Nisam u celoj sezoni dobio udaraca kao u meču sa Škotskom. Ovde sam često bio u skoku i dobio udaraca", zaključio je Vlašić. Meč osmine finala Hrvatska će igrati 28. juna u Kopenhagenu.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.