C: Nemci prvi, Poljaci drugi, Irci ispred Albanije

Izvor: B92, 21.Jun.2016, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

C: Nemci prvi, Poljaci drugi, Irci ispred Albanije

Fudbalska reprezentacija Nemačke pobedila je Severnu Irsku sa 1:0 i osvojila prvo mesto u C grupi na Evropskom prvenstvu.

Nemačka je završila sa sedam bodova, isto koliko i Poljska koja je takođe sa 1:0 pobedila Ukrajinu u drugom meču, ali ekipa Joakima Leva ima za gol bolju gol razliku.

Nemci su dominirali na ’Parku prinčeva’, ali su na kraju ipak postigli samo jedan gol, što je rezultat koji odgovara i Ircima.

Jedini gol postigao je Mario >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gomes u 30. minutu. U drugom meču grupe Poljska je golom Kube Blašikovskog u 54. minutu slavila protiv Ukrajine, osvojila je drugo mesto u grupi i u osmini finala će igrati protiv selekcije Švajcarske.

Minimalnim porazom Severna Irska je zadržala odlične šanse za prolaz. Ostali su druga trećeplasirana ekipa na turniru, ispred Albanije, a sada mogu da je prestignu Češka, Portugal i Švedska.

Ukrajina završava nastup u Francuskoj bez boda, sa gol razlikom 0-5.

Iako je Severna Irska dobro otvorila duel, prvu priliku imali su Nemci. Tomas Miler je bio u idealnoj poziciji u osmom minutu, ali je golman Makgovern uspeo da mu uđe u udarac i spasi svoju mrežu.

Nastavili su Nemci sa napadima, pa su se šanse pred golom Irske ređale. U 10. minutu promašio je Ezil koji je slabo zahvatio loptu, a onda je golman Severne Irske sjajno odbranio i udarac Gecea.

Usledio je nešto mirniji period meča, a onda je Miler ponovo u 23. minutu promašio iz izgledne pozicije. Šutirao je iz trka sa desne strane, gađao je dalji ugao, ali nije ga pogodio.

Prosto je neverovatno koliko igrač Bajerna nema sreće na Evropskim prvenstvima, pošto je u 27. minutu pogodio stativu glavom nakon centaršuta sa desne strane. Kada je video da ga ne ide, Miler je odlučio da asistira i Nemačka je povela u 30. minutu. Našao se u odličnoj poziciji, ali nije pokušao da šutira već je nesebično dodao do Gomesa koji nije imao težak posao - 1:0.

Prvo poluvreme je u potpunosti bilo u znaku Milera koji je novu veliku priliku imao u 34. minutu, ali je njegov odličan udarac zaustavila prečka. Do kraja prvog dela Severna Irska je odahnula, Nemci nisu više stvorili nijednu gol šansu, pa je posle 45 minuta bilo 1:0 za tim Joakima Leva.

Ništa se nije promenilo ni na startu drugog poluvremena, a u 51. minutu Gece je imao sjajnu šansu. Kimih ga je idealno proigrao, ali je ponovo golman Severne Irske bio odličan. Gece je mogao i minut kasnije da pogodi, ali je ostalo 1:0.

Usledio je mirniji period utakmice. Nemci su nastavili sa inicijativom, ali nisu uspevali da dođu do prilike, dok je Ircima odgovarao i poraz od jednog gola razlike. Devet minuta pre kraja Mekgovern je sjajno intervenisao posle udarca Gomesa glavom.

Tako je ostalo i do kraja, pa su obe selekcije bile zadovoljne rezultatom.

Već u prva četiri minuta Poljska je imala dve odlične šanse. Prvo je u drugom minutu Milik promašio, a dva minuta kasnije odličnu priliku nije iskoristio ni Levandovski koji je šutirao preko gola sa sedam metara.

Posle velikog pritiska Poljske u prvih 15 minuta Ukrajina je zaigrala kako ume, a u 18. minutu Jarmolenko nije kaznio neopreznost odbrane Poljske. Ostao je sam na desnoj streni, izašao je ispred golmana Fabijanskog, ali nije zahvatio loptu kako je želeo i lopta je otišla pored gola.

U nastavku prvog poluvremena nije bilo gol šansi. Ukrajina je uspela da uspostavi ravnotežu na terenu, ali su mreže ostale netaknute posle 45 minuta.

Pojska je u prvom poluvremenu bila najboklja u prvih 15 minuta, a ponovo je na startu drugog dela krenula odlično. Na poluvremenu je u igru ušao Kuba Blaščikovski koji je već posle osam minuta postigao gol.

Sjajno je namestio loptu na levu nogu i preciznom dijagonalom doneo je prednost svom timu. Samo minut kasnije i Kapuska je bio u prilici, ali ostalo je 1:0. Ukrajina je pokušavala an sve načine da psotigne prvi gol na turniru i osvoji barem jedan bod, ali nije uspevala da probije poljski bedem.

Devet minuta pre kraja Zozulja je bio blizu postizanja gola, ali njegov pokušaj glavom je otišao pored stative. Nisu Ukrajinci uspeli ni do kraja da postignu gol, pa su takmičenje završili sa 0-5 gol razlikom i nula bodova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.