Branković: Velike šanse da Beograd bude domaćin SP 2022.

Izvor: RTS, 19.Jul.2018, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Branković: Velike šanse da Beograd bude domaćin SP 2022.

Direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković smatra da Beograd ima velike šanse da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva u atletici 2022. godine.
Nakon što je Srbija za samo dva glasa ostala bez domaćinstva SP 2020. godine, kada je prednost dobio kineski Nančing, ASS namerava ponovo da se kandiduje.

"Prošle godine smo za 'dlaku' izgubili organizaciju Svetskog šampionata, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 'mala i siromašna' Kina nas je pobedila u poslednjem trenutku. Tada nas nije bilo sramota, ali je bolelo. Ipak, mogu da kažem da postoji velika mogućnost da Beograd 2022. bude domaćin najvećeg sportskog događaja u našoj zemlji svih vremena", rekao je Branković na konferenciji za medije u Štark areni.
Beograd je prošle godine u martu bio domaćin dvoranskog Evropskog prvenstva u atletici.
Prestonica dobija nove trke na pet i deset kilometara 
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je organizaciju novog takmičenja – "Serbia Marathon Series" za koje kaže da predstavlja novu promociju Beograda u nizu velikih sportskih događaja u glavnom gradu Srbije.
Beograd će, u organizaciji Atletskog saveza Srbije, 4. novembra biti domaćin trka na pet i 10 kilometara na ravnoj trasi na Novom Beogradu.
"Grad Beograd podržava sve manifestacije, mi se trudimo da bar jednom godišnje organizujemo veliki događaj. To je dobro za imidž grada. Imali smo Evropsko prvenstvo u vaterpolu, futsalu, atletici, Fajnal-for košarkaške Evrolige i sve to promoviše na najbolji način Beograd. Zato će Beograd podržati taj skup", rekao je Vesić na konferenciji za medije u Štark areni.
Istakao da je srpska atletika beleži veliki uspon i da se osvajaju medalje na velikim takmičenjima.
"Grad Beograd će podržati taj skup na kojem će biti Ivana Španović. Nećemo imati budžet, ali ćemo da urađemo stazu, zatvoriti taj deo grada. Sada želimo da animiramo sponzore zajedno sa Atletskim savezom", rekao je Vesić, podsetivši da grad ima ugovor sa Beogradski maratonom i da će nastaviti da ga podržava.
Slobodan Branković je dodao da je Grad Beograd uvek bio uz ASS.
"Trčanje je najjednostavniji način da brinete o svom životu. Ali na nama je da vam pomognemo da uradite na kvalitetnim stazama. Verujem da ćemo iz godine u godine biti sve bolji. Važno je i ono što najmlađi žele da se bave sportom. Potrudićemo se da napravimo veliki spektakl, svako ko istriči da se oseća kao olimpijski šampion", rekao je Branković.
Španovićeva promoter takmičenja
Najbolja srska atletičarska Ivana Španović biće promoter velikog atletskog događa.
"Apsolutno podržavam svaki vid koji se bavi pomocijom atletike. Mislim da će ovo biti dobro, pokušavamo da približimo deci da nauče da stvaraju zdrave navike i da vode računa o sebi. Ponosna sam što sam odabrana za promotera događaja i biću tu da pružim podršku", navela je Španovićeva.
Član organizacionog odbora "Serbia Marathon Series" Darko Savić najavio je učešće od oko 7.000 trkača.
Glavni menadžer Vladimir Selec poručio je da je staza napravljena na najmoderniji način.
"Ime maratona je 'Srbija maraton serija' da bi ljudi znali šta ih čeka i naredne godine", rekao je Savić i dodao da su prijave otvorene.
Planirane su i trke 30. marta i 3. novembra naredne godine.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograd dobija trke na 5 i 10 km " zaštitno lice Ivana Španović

Izvor: B92, 19.Jul.2018

Beograd će, u organizaciji Atletskog saveza Srbije, 4. novembra biti domaćin trka na pet i deset kilometara na ravnoj trasi na Novom Beogradu...Organizacija premijernog "Serbia Marathon Series" predstavlja novu promociju Beograda u nizu velikih sportskih događaja u glavnom gradu Srbije, izjavio je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.