Barna izborio olimpijsku vizu – dve stotinke kratak za Čavićev rekord

Izvor: B92, 18.Maj.2021, 11:13

Barna izborio olimpijsku vizu – dve stotinke "kratak" za Čavićev rekord

Srpski plivač Andrej Barna plasirao se u polufinale Evropskog prvenstva koje se održava u Budimpešti u disciplini 100 slobodno.

Barna je u kvalifikacijama ostvario četvrto vreme i sa rezultatom 48,17 izborio "A" olimpijsku normu, čime je postao peti srpski plivač koji će učestvovati na Igrama u Tokiju.

Mladi Subotičanin imao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je izvanrednu trku o čemu svedoči i podatak da su mu nedostajale samo dve stotinke da obori državni rekord, koji je postavio Milorad Čavić u Pekingu 2008. godine.

Za razliku od Barne, Velimir Stjepanović nije uspeo da se plasira u polufunale. Višestruki šampion Evrope ostvario je rezultat 49,05 i polufinale mu je izmaklo za samo tri stotinke.

U kvalifikacijama su učestvovala još dvojica srpskih plivaca - Nikola Acin i Uroš Nikolić.

Acin je sa vremenom 49,75 završio na 46. mestu, dok je Nikolić sa 49,93 bio 52. Polufinale je na programu danas od 18 čcasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Vize,   Subotica

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Barni nedostajale dve stotinke za finale na 100 m slobodno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2021

Srpski plivač Andrej Barna nije uspeo danas da se plasira u finale discipline 100 metara slobodno na Evropskom prvenstvu, koje se održava u Budimpešti...Barna je u prvoj polufinalnoj trci zauzeo peto mesto sa vremenom 48,41 sekunda, a za plasman u finale srpskom reprezentativcu nedostajale su samo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.